Hoe schrijf ik een script in ASP

ASP of Active Server Pages is een scripttaal gemaakt door Microsoft in 1996 als onderdeel van Internet Information Server (IIS) 2.0. Met ASP kunt u webpagina's die dynamisch van aard zijn en waarmee de gebruiker interactie met de website. ASP wordt verwerkt op server niveau, en de resultaten worden vervolgens teruggestuurd naar de webbrowser. ASP kan zo simpel zijn als schrijven, "Hello World! Ik ben aan het leren hoe om te script te schrijven in ASP," op een webpagina of zo complex als het indienen en ophalen van gegevens uit een database zoals Microsoft Access of Microsoft SQL. Zorg ervoor dat uw website hosting plan is Windows gebaseerd en ondersteunt ASP.

instructies

1 Gebruik ofwel een teksteditor of een WYSIWYG-editor om je ASP-code te schrijven. Je moet een functionele kennis van HTML-codering hebben voordat ASP scripting. Als voorbeeld wordt Microsoft FrontPage gebruikt om code in dit artikel te schrijven, maar Notepad werkt net zo goed. Zorg ervoor dat u uw bestanden op te slaan met de ASP-extensie en niet .htm of .html; anders zal de server niet de ASP-code te verwerken en waarschijnlijk zal een foutmelding terug te keren in de browser.

2 Hoe schrijf ik een script in ASP

Schrijf je code tussen de begrenzers (het percentage bord met haakjes) <%%>, zodat de server weet dat de code correct te verwerken en de terugkeer van de resultaten aan de browser.

3 Hoe schrijf ik een script in ASP


Begin uw eerste regel code met de scripttaal (in classic ASP) die standaard is VBScript. Dan kunt u verder gaan met HTML-codering en eventuele andere ASP scripting nodig.
<% @ Language = VBScript%>
<Html>
<Body>
<% Response.Write "Wow! Ik ben aan het leren ASP"%>
</ Body>
</ Html>
Voorbeeld van een verbinding met een Access-database met behulp van ASP:
<%
Stel dbConn = Server.CreateObject ( "ADODB.Connection")
dbConn.Open "Driver = {Microsoft Access Driver (.mdb)}; DBQ =" & Server.MapPath ( "MyDatabase.mdb")
Set rsCustomers = Server.CreateObject ( "ADODB.Recordset")
rsCustomers.Open "SELECT van klanten", dbConn, 1,3
%>

4 Leer jezelf ASP door te profiteren van de vele bronnen op het internet die het gemakkelijk maken om functionele websites te maken. Er zijn veel dingen die je kunt bereiken met ASP naar uw website een dynamische plek voor de gebruikers te maken.

Hints

  • U moet uw site te hosten met een hosting bedrijf dat Windows-gebaseerde servers die compatibel zijn met ASP zijn gebruikt.