Hoe interpreteer ik de LED Computer Lichten voor de status van een computer?

Hoe interpreteer ik de LED Computer Lichten voor de status van een computer?


De meeste personal computers, zowel desktop en laptop rassen, sport een aantal kleine LED-verlichting ergens op de zaak. Soms zijn deze zijn verlicht, soms zijn ze af en soms kleur veranderen ze. Terwijl bijna elk merk en model heeft verschillende lichten in verschillende plaatsen, bijna elk licht heeft een klein symbool ernaast om uit te leggen waar het voor staat. Ontcijfer het symbool, en je hebt het licht gedecodeerd.

instructies

1 Kijk voor een licht met een maan symbool ernaast. Dit is de stand-by of slaapstand licht. Wat dit doet varieert van computer naar computer: soms knippert wanneer de computer in de stand-by, en soms schijnt stabiel. Soms is het op wanneer uw computer is in actieve, non-standby-modus, en soms verandert in een andere kleur.

2 Kijk of de behuizing van de computer is voorzien van een LED met een foto van een stapel schijven of een halfvol transparante container. Dit is uw harde schijf licht: als het knippert, is de computer het schrijven van data naar je harde schijf.

3 Controleer of er een batterij licht, als je met behulp van een laptop. Dit zal natuurlijk, hebben een beeld van een batterij ernaast, en verandert van kleur afhankelijk van hoeveel levensduur van de batterij van uw laptop is overgebleven. Meestal groen of blauw betekent volledige en rode of oranje betekent leeg. Als uw laptop is aangesloten op een stroombron, kan het licht uit zijn.

4 Probeer een netwerk licht te vinden. Een pictogram dat eruit ziet als een telefoon paal, een toren die stralen, of een schotelantenne, zal deze LED te begeleiden. Sommige computers hebben twee van zulke lampen --- een voor uw lokale netwerk en één voor uw internetverbinding. Een constant licht geeft aan dat de verbinding is functioneel, of op zijn minst op, en een knipperend lampje geeft aan gegevensoverdracht.

5 Zoek het toetsenbord staat lichten. Er zal meestal drie van deze, met vermelding van het aantal lock, caps lock en scroll-lock. Zij kunnen worden gevonden op uw toetsenbord of aan de rand van uw zaak als je een laptop, en kunnen door hun volledige namen of door lock pictogrammen met letters binnenkant van hen worden gemarkeerd. Deze lampen hebben slechts twee toestanden, aan of uit, dat overeenkomt met de status van elk slot op het toetsenbord.

Hints

  • Sommige computers kunnen extra LED's naast de gemeenschappelijke regels die hier beschreven hebben. Raadpleeg de documentatie van uw computer voor meer informatie.