Definitie van Bluetooth Transmission

Bluetooth is een technologie die populair is geworden als gevolg van worden opgenomen in de meeste moderne mobiele telefoons, waardoor zij een deel van het dagelijks gebruik. Het doel van deze baanbrekende technologie is om de kabels te vervangen door radio-uitzendingen via de 2,4 GHz zonder licentie ISM (industriële, wetenschappelijke en medische) band in een apparaat geschikt voor het ontvangen van Bluetooth signalen. Het wordt veel gebruikt voor draadloze netwerken van verschillende apparaten en randapparatuur.

Geschiedenis

De technologie die oorspronkelijk in 1994 werd ontwikkeld door het Zweedse bedrijf Ericsson ontleent zijn naam aan de Deense Viking koning Harald, die de bijnaam Blåtand (of blauw-getande) gehad. In februari 1998, een groep van 2.000 bedrijven, bekend als de Bluetooth Special Interest Group werd opgericht en opgenomen namen zoals Ericsson, Microsoft, Intel, Nokia, Toshiba en Motorola. Deze groep gepubliceerde specificaties voor Bluetooth 1.0 in 1999.

kenmerken

Bluetooth is een low-range transmissie technologie die voice of data kan overbrengen met weinig vermogen. Het gebruik van full-duplex modus kunnen Bluetooth gegevens up overbrengen met snelheden tot 1 megabyte per seconde (mbps). Dat Bluetooth-apparaten vereisen geen een duidelijke lijn van het zicht om te interageren met elkaar maakt het superieur aan haar concurrent, de Infrared Data Association (IrDA) technologie, die afhankelijk is van lichte straling om gegevens over te dragen.

Flexibiliteit

Het vermogen van Bluetooth-apparaten in staat om te communiceren zonder fysiek aanwezig in een eenpersoonskamer maakt van de technologie gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk. Hoewel de technologie nog slechts geschikt voor de kamer naar kamer communicatiebehoeften (die varieert van 10 tot iets minder dan 100 meter), het biedt enorme gemoedsrust en hulp aan de gebruiker door het elimineren van de noodzaak van draden aan apparaten zoals met elkaar te verbinden computers, mobiele telefoons, PDA's, toetsenborden en muizen, draadloze headsets, printers en huishoudelijke apparaten.

Betrouwbaarheid

De Bluetooth-verbinding eenmaal tot stand tussen twee apparaten, is niet gemakkelijk verstoord als de robuuste link Deze technologie zorgt zorgt voor een soepele operationele omstandigheden vrij van inmenging onderbrekingen door signalen van andere apparaten die gebruikmaken van dezelfde frequentieband voor operaties. De 2,4 GHz-band wordt gebruikt door de Bluetooth-technologie aan het werk is zonder vergunning, wat betekent dat het kan overal in de wereld worden gebruikt door een radio-systeem, het maken van Bluetooth een werkelijk wereldwijde technologie.

veiligheid

Zoals bij alle gegevensoverdracht technologieën beveiliging belangrijk in de Bluetooth wereld. Verschillende beveiligingsfuncties, kunnen worden geïmplementeerd om een ​​Bluetooth-verbinding veilig en zonder risico te maken. De fabrikant kan verschillende beveiligingsniveaus en modes in een Bluetooth-apparaat, zoals veilige, service level security en een link-level afgedwongen beveiliging te bepalen. Afgezien van dat, authenticatie en autorisatie zijn manieren om een ​​veilige verbinding tussen de apparaten te waarborgen.

Toekomst

Bluetooth-technologie heeft reeds de wereld door de storm, maar deze technologie is helemaal klaar voor een grote opstijgen. Nieuwe ideeën worden voortdurend gegenereerd over hoe deze technologie de toekomst van onze dagelijkse communicatie behoeften en enorme investeringen zouden vormen door grote spelers zoals Microsoft, Intel en Nokia zijn al gemaakt. In de toekomst kunnen worden gebruikt voor Bluetooth draadloze telefoons thuis en kantoren waar een basisstation Internetverbinding kan worden vastgesteld. De overdracht van gegevens bij veel hogere snelheden ook beschikbaar zal worden gesteld.