Hoe maak je Totally Veeg een harde schijf

Hoe maak je Totally Veeg een harde schijf


Helemaal af te vegen een harde schijf verwijdert toegang tot alle gegevens op de schijf. Dit proces is belangrijk om uw persoonsgegevens te beschermen wanneer het doneren van een oude computer, of bij het herstellen van een computer virus. Er zijn verschillende niveaus van data-af te vegen. Windows biedt een snelle formatteren nut. Andere programma's beschikbaar over-schrijf de harde schijf meerdere keren te zorgen voor de oorspronkelijke gegevens volledig vervangen, ook wel "zero-fill." Een eenvoudig formatteren voldoende is bij het herstellen van een virus, terwijl het overschrijven van de data zorgt voor een betere beveiliging van gegevens als u de computer doneert.

instructies

Windows Reformat

1 Klik op de knop "Start" en typ "Computerbeheer" in de aanloop tekstvak.

2 Klik op de "Disk Management" post onder de categorie "Storage" in het linker frame van het dialoogvenster.

3 Zoek de drive om te worden geveegd in de lijst van de harde schijven die in het middelste kader binnen het venster "Computerbeheer" verschijnt.

4 Klik met de rechtermuisknop de vermelding voor de harde schijf te worden afgeveegd en selecteer de "Format ..." rubriek in het contextmenu.

5 Voer een naam voor de schijf in het tekstvak naast de "Volume Label" rubriek. Als een gebruiker gedefinieerde label niet is ingevoerd, wordt de computer genereert een automatisch

6 Laat alle andere instellingen op hun standaardwaarden. De instellingen moeten alleen door ervaren gebruikers en worden optimaal ingesteld door het besturingssysteem op basis van de huidige hardware en software omgeving.

7 Klik op de "Start" of "OK" knop in de rechter benedenhoek van het dialoogvenster Opmaak om de data-wipe procedure begint. Dit proces wist alle bestanden op de harde schijf en vernietigt en herbouwt het logische bestandssysteem met de gegevens locaties van alle bestanden, waardoor de toegang tot de gegevens te verwijderen.

Secure Erase

8 Download de Secure Erase-bestand en maak een boot disk, cd of USB flash drive met de Secure Erase bestand.

9 Herstart de computer met de boot disk. Als het besturingssysteem wordt geladen, de opstart volgorde moet worden veranderd in het BIOS.

10 Typ "hdderase" (zonder aanhalingstekens) bij de DOS-prompt naar de Secure Erase programma uit te voeren. Een lijst van alle harde schijven aangesloten op de computer is uitgerust met individuele codes te identificeren.

11 Voer de code voor de specifieke harde schijf die u wilt wissen op de DOS-prompt en druk op "Y" om verder te gaan.

12 Type "1" voor veilig wissen of "2" voor een betere veilig wissen.

13 Voer een wachtwoord in op de prompt typ "Y" om verder te gaan. Een wachtwoord is vereist door het programma om de veilig wissen uit te voeren.

Darik's Boot and Nuke

14 Download het bestand en branden op een cd of dvd zonder uitpakken van het bestand.

15 Start de computer met de cd of dvd in het station. De computer moet opstarten en uitvoeren van de cd of dvd in plaats van het laden van het besturingssysteem. Als dit niet gebeurt, de opstart volgorde moet worden veranderd in het BIOS.

16 Druk op "Enter" wanneer u wordt gevraagd om het programma uit te voeren.

17 Selecteer de harde schijf die u wilt vegen uit de lijst met de pijltjestoetsen en druk op de spatiebalk.

18 Typ "M" om het af te vegen methode te kiezen en gebruik de pijltjestoetsen om de cursor te verplaatsen naar de gekozen methode. Druk op de spatiebalk om te selecteren het vegen methode en druk op "F10" om de procedure te starten. Een scherm informeert u over de voortgang en de voltooiing van het doekje.