Micron Millennium PC Moederbord Specs

Micron Millennium PC Moederbord Specs


Micron Computers geproduceerd volledige pc's te koop vanaf 1991 tot 2008, toen het bedrijf failliet ging. Daarbij gaat het vooral concurreren met Amerikaanse fabrikanten zoals Dell en Gateway, en waren oorspronkelijk een divisie van Micron Technologies. Ze werden afgesplitst in een aparte rechtspersoon, overgenomen door HyperTechnologies, en waren een toonaangevende fabrikant van computers voor een tijdsspanne van vijf jaar of zo. De consument lijn computers had verschillende merknamen, waarvan één de Millennia (en meestal aangeduid als de Millennium).

Moederbord CPU en geheugen Limits

De Millennia PC-lijn van 1998 tot 2002 gebruikte de Tyan S1854 Tazer II moederbord, die een high-end 'professionele' moederbord voor zijn tijd was. De S1854 is een socket 370 moederbord, staat de behandeling van een Pentium II, Pentium III of Celeron processor. Het moederbord heeft een maximum limiet van RAM 768 MB SDRAM PC 133 met drie sleuven en maximaal 256 MB per chip en pre-gedateerd DDR RAM. De chipset is de VIA 133A, en ondersteund een front side bus snelheid van 133 MHz. De nominale maximale snelheid voor een processor op dit moederbord was 750 MHz; meerdere BIOS-updates kan krijgen tot 933 MHz.

Expansion Ports

Het moederbord heeft een AGP 4x-poort voor een externe videokaart, en wordt geleverd met geïntegreerde SoundBlaster 128 aan boord van audio. Het komt ook met zes PCI-slots draait op 33 MHz per stuk, en er geen ISA-slots. Het heeft zowel een seriële en parallelle poort en twee standaard USB-poorten. Vanwege de leeftijd van de raad van bestuur, kan het moederbord niet instemmen met moderne videokaarten, maar het vinden van oudere AGP 4x videokaarten is mogelijk op het internet. Meest compatibele videokaarten kunnen ondersteunen zowel standaard 15-pins VGA-poorten en DVI uitgangen.

Media en Storage

De Tyan S1854 moederbord wordt geleverd met zowel ATAPI-controllers voor het besturen van CD-ROM drives, zowel in mode 3 en mode 4 (mode 3 wordt gebruikt voor oudere CD-ROM drives, mode 4 is de nieuwe standaard op het moment dat het moederbord werd gemaakt). Het ondersteunt IDE drives op 66 MHz bus snelheden. Het komt ook met een standaard 3,5-inch floppy disk drive.