Hoe kan ik Problemen met een Canon Pixma MX310?

Canon's all-in-one printers, zoals de Pixma MX310 zijn ontworpen om gemakkelijk te gebruiken is. Deze machines kopiëren, scannen en afdrukken, zowel op gewoon papier en fotopapier. Problemen met een printer met vier verschillende functies is van nature een beetje moeilijker dan met een printer die alleen prints, maar Canon ondersteunende documentatie voor de Pixma MX310 vereenvoudigt het proces.

instructies

1 Controleer alle aansluitingen. Zorg ervoor dat het netsnoer en de USB-kabel zijn beide stevig verbonden aan de achterkant van de Pixma MX310 en dat het netsnoer goed is aangesloten op de muur. Als uw printer niet in Windows wordt herkend, probeert u de USB-kabel op een andere vrije USB-poort.

2 Kijk naar het LCD-paneel voor foutmeldingen. Een blanco LCD-scherm: een van twee dingen: de printer heeft geen stroom of het LCD-scherm is in power-save mode. Druk op een knop op de andere printer dan "On / Off" te schakelen op het LCD-scherm, kijk dan voor een fout. Canon heeft een lijst van 22 foutmeldingen die op het LCD-scherm verschijnen gepubliceerd. Zes van deze fouten zijn gerelateerd aan de inktpatroon en worden altijd voorafgegaan door "Controleer de inkt." De Pixma MX310 heeft twee inktpatronen, die zal moeten worden veranderd en vervangen regelmatig - maar dit hangt af van hoeveel u afdrukt. Wanneer de "Check Printer" melding op het LCD-scherm verschijnt, koppelt u de printer uit het stopcontact en de computer, wacht enkele seconden en zet de printer weer aan.

3 Kijk voor foutmeldingen of meldingen op uw pc wanneer u de printer, zoals 'Dit apparaat kan sneller uit te voeren. " De meeste pc's uitgebracht sinds 2000 hebben meestal USB 2.0-poorten, maar sommige computers in deze reeks en ouder systeem niet aan deze high-speed USB-poorten, die de PIXMA MX310 nodig heeft voor optimale prestaties. U zult nog steeds in staat zijn om af te drukken in een USB 1.1-omgeving, maar de printer zal traag reageren zijn. Om uw USB-poort snelheid, opent u het Configuratiescherm te controleren en klik op "Hardware en geluiden" en klik vervolgens op "Device Manager" onder "System rubriek." Vouw de sectie genaamd "USB Controllers" en zoek naar de "Enhanced USBController." Dit geeft aan dat uw systeem USB 2.0 klaar. Als u een mengsel van "Enhanced" en "Standard" USB-controllers, u zowel een snelheid van USB-poorten geïnstalleerd en moet de printer aan te sluiten op een 2.0-poort. U kan nodig zijn om een ​​beetje trial and error gebruiken.

4 Controleer de status van de printer als afdruktaken worden niet afgedrukt of blijven heel langzaam af te drukken. Klik op "Start" en kies vervolgens "Printers en apparaten." Dubbelklik op de Canon Pixma MX310 om een ​​lijst met afdruktaken te zien. Verwijder alle afdruktaken uit de wachtrij en probeer het opnieuw afdrukken van uw document. Als het probleem aanhoudt, gezien opnieuw installeren van de Canon Pixma software.

Hints

  • Je moet het downloaden van de handleiding op het scherm om de printer voordat u het kunt openen; Canon is niet het bestand op zijn steun site als een PDF te hebben. Zie Referenties.