Hoe te gebruiken Sage 50 naar e-mail PDF Facturen

Hoe te gebruiken Sage 50 naar e-mail PDF Facturen


Het verzenden van documenten in PDF-formaat zorgt voor een brede compatibiliteit over vele computers en mobiele apparaten. Sage 50 heeft een ingebouwde functie waarmee u facturen. Zodra je een factuur hebt gemaakt kun je het exporteren naar uw standaard webbrowser en stuur deze als bijlage aan een e-mail.

instructies

1 Klik op "Klanten" en klik op "Factuur List" om een ​​lijst met beschikbare facturen te laden om te sturen als PDF-bestanden.

2 Dubbelklik op de factuur die u wilt e-mail als PDF of klik op "Nieuwe factuur" om een ​​nieuwe aan te maken. Als u kiest voor een nieuwe factuur te maken, volg de aanwijzingen op het product Factuur-venster om de details van de factuur in te vullen.

3 Klik op de "Print" knop aan de onderkant van het product Invoice venster om een ​​lijst van de facturen beschikbaar zijn voor het afdrukken te laden.

4 Selecteer de factuur die u wilt e-mail en klik op de "E-mail" knop. Op dit punt, Sage 50 maakt automatisch een nieuw e-mailbericht in de standaard e-mailtoepassing van uw computer en hecht de factuur om het bericht als een PDF.

5 Vul het e-mailadres, onderwerp en het bericht, zoals gewoonlijk, en stuur de e-mail.

Hints

  • Afhankelijk van de versie van Sage u gebruikt, wordt u gevraagd om een ​​afdruk sjabloon te selecteren voordat u de PDF naar uw standaard e-mailtoepassing kunt verzenden. In Sage Lijn 50, bijvoorbeeld na een sjabloon te selecteren, dan moet u het rapport ontwerper gebruiken om e-rapportage opties aan te passen. Klik op de "Meer" icoon naast het veld E-mailopties, selecteer de naam van de afzender, en klik vervolgens op de "Stuur het rapport als bijlage" knop en selecteer "PDF" als het type bijlage. Vul eventuele aanvullende gegevens in en klik op "OK" als je klaar bent.
  • De informatie in dit artikel van toepassing Sage Pay 50. Het kan enigszins of aanzienlijk variëren met andere versies of producten.