Hoe maak je uitvoerbare Binary Patches

In computerprogramma's, patch-bestanden te coderen specifieke wijzigingen in een specifiek programma - om ofwel de oorsprong of de executable codes. Ontwikkelaars meestal het genereren van een patch bestand door het vergelijken van een oudere versie van een programma met een nieuwere versie; de patch-bestand bevat een volledig en eenduidig ​​te houden met alle verschillen. De patch bestand kan vervolgens automatisch worden toegepast op vele exemplaren van dezelfde oudere versie van het programma, waardoor ze naar de nieuwere versie. Dit is de meest voorkomende manier om bug fixes en patchen van beveiligingsproblemen te propageren. Besturingssystemen bieden tools waarmee u te genereren en patch-bestanden automatisch toe te passen.

instructies

1 Log in om een ​​computer die toegang tot zowel de oudere als nieuwere binaire versies van het programma, waarvan de verschillen die u wilt coderen in de patch bestand heeft.

2 Genereer de niet-uitvoerbare patch file voor de twee binaire versies. De specifieke uitvoeringswijze deze trap hangt af van het besturingssysteem. Bijvoorbeeld, op Linux, typt u de volgende regel op een shell:

bsdiff oldVersion newversion patch.

Druk op Enter." Vervang "oldVersion" door de bestandsnaam van de oude binaire versie en "newversion" door de bestandsnaam van de nieuwe binaire versie. Het commando zal een bestand met de naam "patch" met de patch te creëren.

3 Maak een uitvoerbaar script dat, wanneer het wordt uitgevoerd op elke computer, past de patch om een ​​exemplaar van de oude versie van de binaire. Bijvoorbeeld, op Linux, typt u de volgende regels in een teksteditor:

! / Bin / sh

bspatch thisOldVersion thisNewVersion patch.

Vervang "thisOldVersion" door de bestandsnaam van de oude binaire versie zoals aanwezig in het systeem. Sla het document op en sluit de tekstverwerker. Het uitvoerbare script zal de patch aan de lokale oude binaire toepassing "thisOldVersion," het genereren van een lokale nieuwe binary met de naam "thisNewVersion."