Beschrijving van de VB6 Project Files

Visual Basic 6 slaat informatie over projecten die u in verschillende soorten bestanden, afhankelijk van de verschillende onderdelen die u toe te voegen aan het project. Niet elk project heeft elk van de verschillende bestandstypen. Alle VB6 bestanden bevatten ASCII-informatie, dus als je de bestanden met behulp van een teksteditor opent, zult u kunnen lezen en begrijpen van de eigenschappen en kenmerken zijn.

project File

In Visual Basic 6, project bestanden hebben de .vbp bestandsextensie. Dit zijn eenvoudige tekstbestanden die informatie over het project in zijn geheel op te slaan. Informatie die is opgeslagen in het bestand bevat bijbehorende formulier, module en class-bestanden, versie en revisie nummers, de startup object en de verschillende eigenschappen met betrekking tot het project in zijn geheel met inbegrip van aliasing, en grenzen en overflow controles. Elk Visual Basic-project heeft slechts één .vbp bestand.

vorm Files

In een standaard VB6 programma, vormen houdt alle controles en informatie die de gebruiker ziet. Tijdens de projectontwikkeling, formulieren te gebruiken het .frm bestandsextensie voor zowel reguliere als MDI vormen. Zij behouden informatie in verband met een specifieke vorm, zoals de naam, titel, hoogte, breedte en inbedrijfstelling positie en tekstblokken aan elke controle op het formulier, zoals tekstvakken opdrachtknoppen. Een project kan meerdere .frm bestanden

module bestanden

Standard module bestanden hebben een .bas bestandsextensie, klasse modules hebben een .cls bestandsextensie en onroerend goed pagina modules gebruik maken van de .pag extensie. Modules zijn bestanden die een of meer functies verpakt voor gebruik in meerdere programma's. Klassenmodules zijn vergelijkbaar met bestanden van over de gegevens die het bestand zelf winkels. Standard module bestanden geen andere dan een attribuut dat spoor van de naam van de module en de code in de module houdt informatie op te slaan. Klasse en onroerend goed pagina modules op te slaan gegevens op soortgelijke manier om bestanden te vormen.

Andere Project Files

Bronbestanden hebben een .res bestandsextensie, ActiveX-documenten hebben een .dob uitbreiding en user controls hebben een .ctl extensie. ActiveX-documenten en controles gebruiker ook informatie vergelijkbaar met formulieren op te slaan, maar ActiveX-documenten worden gebruikt als Web bediening van de gebruiker vertoningprogramma eigenschappen. Resource bestanden op te slaan informatie over onderdelen zoals bitmaps en tekst. Wanneer u een van deze bestanden in een teksteditor opent, ziet u soortgelijke informatie zoals u zou doen in de vorm van bestanden te zien.