Veel voorkomende problemen met beeldschermen

Veel voorkomende problemen met beeldschermen


Problemen met een computerscherm variëren van eenvoudig tot kwellende. De truc, vooral als je een nieuwkomer in het gebruik van technologie, is om niet in paniek raken of boos. Noch state of mind krijgt uw scherm weer aan het werk. Dit is de tijd op uw sleuthing hoed te zetten en volgen een elementaire probleemoplossing plan om de wortel van het probleem te komen. Het vervangen van de monitor is een mogelijkheid, maar je mag niet nodig om die stap nog gewoon.

Leeg scherm

De meest opvallende computerscherm probleem is wanneer je gaat zitten om helemaal niets te vinden. Geen het trillen verlichting en geen beeld. Het eerste ding om te controleren is de voeding en de PC-aansluiting. Volg gewoon deze twee kabels aan de achterkant van het computerscherm (monitor) en zorg ervoor dat beide zijn knus aan beide uiteinden. Als ze zijn, lenen een andere monitor en sluit deze dan aan uw systeem. Als het werkt prima, dan heb je een dode computerscherm.

Een leeg scherm kan ook optreden wanneer de computer monitor "brandt uit." Monitoren gebruiken achtergrondverlichting die degenereert gedurende een tijdsperiode - ze dimt met ongeveer 50 procent ten opzichte van 50.000 uur, volgens computing.net.

Het probleem kan ook worden veroorzaakt door een defecte videokaart - als u een desktop, is de monitor kabel aangesloten op de computer via de VGA (Video Graphics adapter) haven, zegt dat de website van het Microsoft Small Business Center. Als de videokaart is gescheiden (geen onderdeel van het moederbord) kan een nieuw scherm probleem op te lossen.

Blauwe scherm van dood

Niet zo liefkozend ook wel de "Blue Screen of Death" van computer technici en gebruikers over de hele wereld, wordt deze fout gekenmerkt door een (je raadt het al) blauw scherm met een boodschap in witte letters. Noteer het bericht en eventuele fouten nummers vermeldt. U kunt surfen op het internet of browse de Microsoft of Apple Support databases om te kijken of er een oplossing is gevonden voor het. Vaak is dit scherm probleem suggereert een willekeurig toegankelijk geheugen (RAM) in de computer zelf, volgens de website Microsoft Small Business Center. Als u een matige niveau van vaardigheid, opent u de PC doos en wisselen memory sticks. Anders neem je computer in een computer reparatie winkel en hebben ze te testen. Zij moeten in staat om u te adviseren over hoe de Blue Screen of Death op te lossen.

Problemen met het beeldscherm

Andere computerscherm problemen die u kunt tegenkomen zijn vage graphics, horizontale lijnen, vreemd genoeg afwisselende kleuren, of een verwrongen beeld. Als u echt goedkoop speakers, probeer ze te verplaatsen verder weg, omdat de kabels niet goed zijn afgeschermd of misschien te lang. Volgens waterwheel.com moeten kabels niet langer dan 5 feet, zoals langere kabels het signaal verzwakken.

Er is een kans dat uw instellingen kunnen scheef uit andere elektromagnetische apparaten zijn geworden, zoals telefoons. Kijk naar de knoppenbalk onderaan het scherm. Men moet zeggen: "menu." Door middel van deze functie kunt u toegang tot andere wijzigingen voor de monitor. Als de aanpassingen niet helpen, overwegen om het naar de reparatiewerkplaats.

Monitoren zijn doorgaans niet de moeite waard repareren. U kunt het beste kan zijn om een ​​andere te kopen, aldus de website van het Microsoft Small Business Center.

Waarschuwing

Een beetje advies: probeer niet om de monitor te openen op uw eigen. De elektriciteit pingen rond binnen kon je vermoorden. Dit is een taak voor alleen een gekwalificeerde technicus.