Verschil tussen Hyperion en Cognos

Verschil tussen Hyperion en Cognos


Slimme zakelijke beslissingen zijn gebaseerd op meer dan alleen maar giswerk en schattingen. Business intelligence combineert rapportage, analyse, strategische planning en data mining om uw bedrijf te maken geïnformeerde beslissingen. Op het eerste gezicht, het creëren en beheren van business intelligence kan lijken een overweldigende taak, maar software zoals Hyperion en Cognos kunnen stroomlijnen en het organiseren van uw processen. Hyperion en Cognos bieden veel van dezelfde functies, maar u kunt vinden is beter afgestemd op de behoeften van uw bedrijf dan de andere.

aanbod

Oracle Hyperion biedt een enterprise-oplossing die voor performance management en business intelligence. Voor performance management, Hyperion bevat meerdere aanvragen voor strategisch management, financiële dicht en rapportage, voor de winstgevendheid en kostenbeheersing, en voor de planning, budgettering en forecasting. Deze toepassingen kan werken als standalone oplossingen of in combinatie met elkaar. Ze kunnen ook werken met Hyperion's business intelligence tools, applicaties en online analytical processing server. Ter vergelijking, IBM Cognos biedt ook software voor financieel management en business intelligence. Cognos bestaat uit vier speciale producten: Cognos Business Intelligence, Cognos Express voor middelgrote bedrijven, Cognos TM1 voor enterprise prognoses en budgettering, en de Cognos Platform om uw business intelligence architectuur en implementatie te ondersteunen.

Hyperion Features

Tijd is van de essentie is bijna elk bedrijf. Hyperion heeft een eigen in-memory analytics machine die software en hardware om visuele analyses snel produceren combineert. Andere business intelligence tools bieden rapportage, ad hoc queries, dashboards en scorecards, terwijl de performance management-oplossingen kunnen worden gebruikt voor personeelsplanning, kapitaalgoed planning, financieel beheer en data-quality management. Het herkennen kunt u gegevens die zijn opgeslagen in meerdere en diverse toepassingen, Hyperion biedt ook universele toegang tot data types gevonden buiten Oracle-producten. U kunt dan brengen deze bronnen in uw analyse en rapportage om een ​​vollediger beeld te creëren. Daarnaast Hyperion is toegankelijk via mobiele apparaten en integreert met Microsoft Office.

Cognos Features

Net als Hyperion, Cognos biedt rapportage, analyse, scorecard en dashboard-functionaliteit via haar business intelligence module. De business intelligence-mogelijkheden omvatten ook ingebouwd in samenwerking en social networking elementen die niet gevonden in Hyperion. U kunt Cognos gebruiken om gemeenschappen te vormen, ideeën uit te wisselen, te ontwikkelen blogs en wiki's en tag en commentaar. Met de performance management software, heb je de mogelijkheid om financiële forecasting, budgettering en planning te voeren. Cognos bevat ook mobiele compatibiliteit vergelijkbaar met Hyperion, maar integreert alleen met Microsoft Excel terwijl Hyperion is compatibel met de grotere Microsoft Office suite.

Oplossingen voor middelgrote bedrijven en specifieke industrieën

Zowel Hyperion en Cognos hebben gerichte oplossingen voor specifieke klanten. Hyperion Enterprise voor middelgrote organisaties is ontworpen om financiële en front-line managers te helpen met rapportages en analyses, en kan worden geïmplementeerd op een enkele computer of een wat grotere schaal met beperkte steun van de IT-afdeling. Hyperion's Business Intelligence Standard Edition One ondersteunt van vijf tot 50 gebruikers in bedrijven die een meer uitgebreide business intelligence aanpak nodig. Specifieke analytics modules kunnen ook worden geïmplementeerd voor human resources, finance, sales, marketing, project management, customer service en afdelingen inkoop. Cognos heeft zijn eigen specifieke oplossing voor middelgrote bedrijven - Cognos Express - met vier specifieke modules voor rapportage, analyse, optimalisatie en planning. Cognos Express is vooraf geconfigureerd om te helpen verlichten het installatieproces.