Hoe maak je een staafgrafiek met behulp van Microsoft Excel 2003

Microsoft Excel 2003 maakt het gemakkelijk om een ​​staafdiagram te maken. Het enige wat u hoeft te doen is leveren de gegevens voor het staafdiagram en laat Microsoft Excel 2003 maken het staafdiagram voor u. Hier is hoe je een staafdiagram maken met behulp van Microsoft Excel 2003.

instructies

1 Hoe maak je een staafgrafiek met behulp van Microsoft Excel 2003

Label de gegevens die u wilt grafiek in Microsoft Excel 2003. In Rij 1, typt u de labels voor elk stuk van de gegevens die u van plan bent om de grafiek. Bijvoorbeeld, type "Month" in cel A1 en "Units" in cel B1.

2 Hoe maak je een staafgrafiek met behulp van Microsoft Excel 2003


Voer de gegevens die u wilt plotten. Microsoft Excel 2003 moet u de gegevens die zullen worden opgenomen in het staafdiagram te bieden. Onder de labels die u hebt ingesteld in elke rij, typt u de informatie die u wilt grafiek. Typ bijvoorbeeld de maanden van het jaar onder de rubriek in kolom A ( "Jan" in A2), en de eenheden onder het kopje in kolom B te corresponderen met de maanden in kolom A.

3 Open de grafiek tovenaar venster. In de menubalk, selecteert u Invoegen> Grafiek.

4 Hoe maak je een staafgrafiek met behulp van Microsoft Excel 2003

Selecteer het type staafdiagram die u wilt maken. Onder Grafiek Type, selecteer "Bar". Klik vervolgens op de bijzondere aard van de grafiek die u wilt maken in het kader van Grafiek sub-type te selecteren. Klik op 'Volgende'.

5 Hoe maak je een staafgrafiek met behulp van Microsoft Excel 2003


Selecteer het bereik van de gegevens die moeten worden opgenomen in het staafdiagram. Microsoft Excel 2003 standaard de gegevens vast te leggen in de spreadsheet. Als Microsoft Excel 2003 niet standaard de gegevens vast te leggen, klik en sleep je muis over de gegevens die moeten worden opgenomen in het staafdiagram. Klik op 'Volgende'.

6 Hoe maak je een staafgrafiek met behulp van Microsoft Excel 2003


Definieer staafdiagram opties. Microsoft Excel 2003 biedt een aantal tabbladen om staafdiagram te definiëren, zoals te bepalen waar de legende zetten, welke informatie moet worden bijgehouden op welke as en wat de titel van het staafdiagram moeten zijn. Maak je selecties en klik op 'Volgende'.

7 Hoe maak je een staafgrafiek met behulp van Microsoft Excel 2003


Bepaal waar het staafdiagram te slaan. De standaard is om het staafdiagram te slaan in de huidige spreadsheet. Klik op de radio button voor uw keuze en klik op "Finish". De grafiek wordt weergegeven waar u verteld Microsoft Excel 2003 om het te maken.

8 De tekst op het staafdiagram indien nodig. Als u de titel of andere tekst op de staafgrafiek wijzigen, klikt u op de tekst die u wilt wijzigen en typ uw wijzigingen.

Hints

  • Zorg ervoor dat u voldoende gegevens voor het soort staafdiagram u in Microsoft Excel 2003 selecteert Sommige staafdiagrammen vereisen meer dan twee kolommen met gegevens.