Hoe een bestand in VBScript Maak

Hoe een bestand in VBScript Maak


VBScript is een lichtgewicht programmeertaal ontwikkeld door Microsoft. Het is erg handig om te weten hoe te programmeren in VBScript, sinds zijn tolken voor de taal die zijn ingebed in alle besturingssystemen van Microsoft. Er zijn geen speciale programmering gereedschap nodig om te draaien of te schrijven code in VBScript. Deze taal kan worden gebruikt client-side of toegevoegd aan webpagina's.

instructies

1 Klik met de rechtermuisknop in Windows Verkenner, selecteer \ "Nieuw \" uit het pop-up menu en klik dan op de \ "Text Document \" menu-item naar een tekstbestand te maken.

2 Open het nieuwe bestand om te bewerken. Dit zal de container voor alle VBScript-code die u schrijft zijn. In elke stap hieronder vindt u een aantal regels code te zien met een gewoon Engels beschrijving van wat ze doen. Wanneer u samen te stellen al deze regels code, je eindigt met een script naar een tekstbestand te maken.

3 Maak een variabele voor het bestandssysteem object en instantiëren (instellen op een nieuw exemplaar van het object). In VBScript variabelen door \ "dimensionering \" ze met de opdracht \ "Dim \" creëer je. Complexe variabelen (degenen die niet strings, integers of booleans zijn) moeten worden geconcretiseerd voordat u ze kunt gebruiken.

Kopieer de volgende code in uw tekstbestand:
Dim objFSO 'As FileSystemObject
Stel objFSO = CreateObject (\ "Scripting.FileSystemObject \")

4 Voeg een string variabele voor het pad waar u het bestand wilt zetten en zet deze op de gewenste locatie.

Kopieer de volgende code in uw tekstbestand:
Dim strDirectory 'As String
strDirectory = \ "C: \ NewDirectory \"

5 Zorg ervoor dat de map directory bestaat. Als de directory er niet is, maak het dan met behulp van het bestandssysteem object.

Kopieer de volgende code in uw tekstbestand:
Dim objDirectory 'als Voorwerp
Als objFSO.FolderExists (strDirectory) Then

Set objDirectory = objFSO.GetFolder(strDirectory)

Anders

Set objDirectory = objFSO.CreateFolder(strDirectory)

Stop als

6 Maak een string variabele voor de bestandsnaam en zet deze op de juiste waarde.

Kopieer de volgende code in uw tekstbestand:
Dim strFile 'As String
strFile = \ "NewFile.txt \"

7 Maak een variabele voor het tekstbestand en instantiëren het. De CreateTextFile methode heeft een optionele parameter voor het overschrijven van het bestand dat het al bestaat.

Kopieer de volgende code in uw tekstbestand:
Dim objTextFile 'als Voorwerp
Dim blnOverwrite 'zoals Van Boole
blnOverwrite = True
Stel objTextFile = objFSO.CreateTextFile (strDirectory & \ "\\" & strFile, blnOverwrite)

8 Schrijf gegevens naar het nieuwe bestand met de onderstaande code. Er zijn twee methoden voor het schrijven van bestanden, \ "Write \" en \ "WriteLine. \" De laatste methode omvat automatisch een nieuwe lijn karakter voor u, terwijl de voormalige gewoon voegt data op wat al aanwezig is.

Kopieer de volgende code in uw tekstbestand:
objTextFile.Write (\ "Dit is \")
objTextFile.WriteLine (\ "een nieuw tekstbestand \")
Dit resulteert in de string \ "Dit is een nieuw tekstbestand \"

9 Sluit het bestand met de code en alle objecten op de juiste vrij te geven.

Kopieer de volgende code in uw tekstbestand:
objTextFile.Close
Stel objTextFile = Nothing
Stel objDirectory = Nothing
Stel objFSO = Nothing

10 Sla alle van de code die u hebt gemaakt in de vorige stappen in het tekstbestand aan het begin en sluit het bestand. Naam van het bestand met \ ". Vbs \" in plaats van \ ". Txt \" door rechts te klikken op het bestand en kiezen \ "Rename \" uit het pop-up menu. Dubbelklik op het bestand om de code uit te voeren.

Hints

  • Overschrijven van het bestand wordt een nieuw leeg bestand te maken elke keer. Als u een bestand wilt maken, zoals een logboek, is het beter om deze waarde op False instellen en controleren om ervoor te zorgen dat u een nieuwe naam elke keer.
  • Gebruik de opdracht FileExists van het bestandssysteem object om ervoor te zorgen dat uw bestand is aangemaakt.
  • Als u liever script met Option Explicit ingeschakeld, verwijder dan het commentaar van de code voor elke \ "Als \" statement.
  • Als je niet controleren om ervoor te zorgen dat de map directory waar u het bestand wilt maken al bestaat, kunt u fouten genereren.