Hoe Batch Convert BMP naar PNG

Hoe Batch Convert BMP naar PNG


BMP is de bestandsextensie voor de Microsoft Windows bitmap-bestandsformaat, dat is de oorspronkelijke beeldformaat van Windows en de toepassingen ervan, zoals Paint. BMP-bestanden zijn normaal ongecomprimeerd en de compressie-opties zijn niet erg krachtig, waardoor de vorm een ​​slechte keuze voor distributie via internet. PNG-beeldbestanden, aan de andere kant, sport een aantal van de beste compressie beschikbaar, dus als je afbeeldingen van hoge kwaliteit nodig op een website, PNG is een goede keuze. Er zijn verschillende software tools, zowel gratis en commerciële, dat zal batch converteren uw BMP bestanden in PNG-bestanden.

instructies

IrfanView

1 Download en installeer de gratis IrfanView programma op uw computer. Zie het gedeelte Bronnen voor een link.

2 Lanceer IrfanView in het menu "Start" of uw bureaublad. Het programma belangrijkste interface verschijnt.

3 Klik op het menu "Bestand", kies dan de "Batch Conversion / hernoemen ..." punt. Een nieuw venster verschijnt.

4 Kies "PNG - Portable Network Graphics" van het "Output format:" drop-down menu in de "Batch instellingen conversie:" gebied. Als u wilt bijsnijden, vergroten of verkleinen, draaien of op andere wijze uw afbeeldingen te manipuleren in aanvulling op de PNG-conversie, vinkt u het vakje "Use geavanceerde opties", dan klikt u op de knop 'Geavanceerd' en geeft u de wijzigingen in het venster dat verschijnt.

5 Gebruik de file browser in de rechterbovenhoek van het venster om de bestanden die u wilt partij zet kiezen. Na het selecteren van een aantal bestanden, kunt u ze toevoegen aan de wachtrij door te klikken op de knop 'Toevoegen' onder de file browser. U kunt ook alle bestanden in de huidige map toevoegen door te klikken op "Add all." U kunt vervolgens overgaan tot bestanden toe te voegen uit andere mappen als u wilt, totdat alle bestanden die u wilt converteren zijn opgenomen.

6 Klik op de knop "Bladeren" in de "Output directory voor resultaat bestanden:" gebied, in het midden links in het venster. Zoek en selecteer een map voor uw PNG-bestanden in het dialoogvenster dat verschijnt en klik op 'OK'.

7 Klik op de "Start Batch" knop in de linkerbenedenhoek van het venster. Een nieuw venster verschijnt en toont de voortgang van de conversie per bestand. Wanneer de titel van het venster leest "Batch conversie gedaan", klikt u op de "Exit batch" knop. Uw PNG-bestanden zijn nu klaar om te gebruiken in de map die u hebt opgegeven.

Adobe Photoshop CS5

8 Photoshop starten vanuit het menu "Start" of desktop.

9 Open een beeldbestand of een nieuwe aanmaken door te kiezen voor "Nieuw ..." in het menu "Bestand" en te klikken op "OK" in het venster dat verschijnt. Gebruik dit bestand om uw conversie voor Photoshop te modelleren.

10 Onthullen de 'Acties' panel door te kiezen voor "Actions" in het menu "Window" of Alt-F9 op uw toetsenbord.

11 Klik op de "Create nieuwe actie" knop (het lijkt op een vel papier) bij de rechter benedenhoek van het paneel, of kies "Nieuwe actie" uit het drop-down menu in de rechterbovenhoek van het paneel. Een nieuw venster verschijnt.

12 Typ "Opslaan als PNG" in de "Naam:" veld van het venster "Nieuwe actie" en klik op 'Record. "

13 Kies "Opslaan als ..." in het menu "Bestand", kies dan een willekeurige locatie op uw computer in het dialoogvenster dat verschijnt. Selecteer "PNG (* .png)" van de "Format:" drop-down menu en klik op de knop 'Opslaan'. Klik op "OK" in het "PNG Opties" dialoogvenster dat verschijnt.

14 Klik op de "Stop met spelen / opnemen" knop in de linker benedenhoek van de "acties" paneel, of kies "Opname stoppen" uit het drop-down menu in de rechterbovenhoek van het paneel. U kunt nu de opgenomen actie te herhalen op vele dossiers.

15 Klik op het menu "Bestand", kies dan "Batch ..." in het "Automatiseer" submenu. Een nieuw venster verschijnt.

16 Selecteer de 'Opslaan als PNG "actie die je zojuist hebt gemaakt van de" Actie: "drop-down menu in de" Play "aan de bovenkant van het venster.

17 Kies "Map" uit de "Bron:" drop-down menu onder de "Play" gebied.

18 Klik op de "Kiezen ..." knop, dan vinden en selecteer de map met de BMP-bestanden die u wilt partij zet. Klik op "OK" om uw keuze te bevestigen. U kunt het vakje "Inclusief alle submappen" controleren of uw BMP-bestanden worden opgeslagen in submappen van degene die je hebt geselecteerd, maar wees ervan bewust dat alle afbeeldingen gevonden in een van de mappen die u geven zal worden omgezet, zelfs als ze niet BMP-bestanden .

19 Kies "Map" van het "Bestemming:" drop-down menu. Klik op de knop "Kiezen ...", vinden en selecteren van een map voor uw PNG-bestanden in het dialoogvenster dat verschijnt, en klik op "OK."

20 Controleer de "negeren Actie 'Opslaan als' Commando's" box. Als u niet aanvinkt, zal uw bestanden worden opgeslagen in de map die u koos bij het opnemen van de actie, evenals in de map die u hebt opgegeven in de vorige stap.

21 Geef aan hoe de PNG-bestanden moeten worden benoemd met behulp van de opeenvolgende reeks van drop-down menu's in het "File Naming" gebied. U kunt ook de datum, naam en zelfs een seriële nummering. Laat deze menu's alleen als u het oorspronkelijke bestand namen te gebruiken.

22 Klik op de knop "OK" in de rechter bovenhoek van het venster. Kijk als je bestanden worden geconverteerd één voor één. Ze zijn nu klaar voor gebruik in de map die u hebt opgegeven.

XnView

23 Download en installeer de gratis XnView programma op uw computer. Zie het gedeelte Bronnen voor een link.

24 Lanceer XnView uit het menu "Start" of uw bureaublad. Het programma belangrijkste interface verschijnt. Als "Tip van de dag" verschijnt, het beroep door te klikken op de knop "Sluiten".

25 Met behulp van de file browser op de linkerkant van het venster selecteert u de map met de BMP-bestanden die u wilt partij zet. Uw BMP-bestanden worden weergegeven in het gebied aan de rechterkant van de bestandsbrowser.

26 Kies "Select All" of druk op Ctrl-A op het toetsenbord om alle bestanden in de map die u hebt gekozen te selecteren. U kunt ook het bezit van "Ctrl" en klik op individuele bestanden naar een bepaalde subgroep die u wilt converteren.

27 Met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde bestanden, kies dan "PNG" van de "Convert Into" submenu van het menu dat verschijnt. De geselecteerde bestanden worden onmiddellijk geconverteerd, en uw PNG-bestanden zijn klaar voor gebruik.

Hints

  • Wees voorzichtig met batch-conversie processen, want met de verkeerde instellingen kunt u een enorme hoeveelheid beelden die u niet van plan om te zetten, toegang tot tijd en opslagruimte.