Hoe maak je een halve cirkel in Illustrator Maak

Adobe Illustrator beschikt niet over een speciale vorm tool waarmee je een halve cirkel tekenen in een enkele stap. Omdat de Ellipse gereedschap kunt u cirkels te tekenen, kunt u een tijdelijke oplossing te voeren door in de helft van het snijden van de cirkel, zodat je uiteindelijk met een halve cirkel vorm. Als je eenmaal de halve cirkel gemaakt, kunt u bewerken of transformeren de vorm zoals u dat wilt, net als elke andere vorm die u kunt tekenen in Adobe Illustrator.

instructies

1 Druk op de "L" toets op het toetsenbord in het venster Adobe Illustrator naar de Ellipse Tool te activeren. Klik ergens op de Adobe Illustrator werkruimte om het dialoogvenster Ellipse doos te zien.

2 Stel de breedte en hoogte van de cirkel die u wenst te maken. Zorg ervoor dat beide waarden gelijk zijn. Klik op de knop "OK" om de cirkel te maken.

3 Druk op de "<" -toets op uw toetsenbord om het kleurenpalet op de zijbalk weer te geven. Klik op een kleur die u wilt instellen als de vulling kleur van je cirkel. Als de slag kleur in plaats veranderd, druk op de toets "X" op uw toetsenbord en klik nogmaals op een kleur.

4 Druk op de "M" op het toetsenbord om de Rectangle Tool te activeren. Klik ergens op de Adobe Illustrator werkruimte om het dialoogvenster Rectangle doos te zien.

5 Mag de breedte van de rechthoek dezelfde waarde als de breedte van de cirkel. Als het pictogram 'Link' aan de linkerkant van de tekstvakken ziet aangesloten, klikt u op het pictogram "Link" om de breedte en hoogte waarden ontkoppelen. Stel de hoogte gelijk aan de halve breedte van de cirkel; Als de breedte van de cirkel is "100", de hoogte zou moeten zijn "50." Klik op de knop "OK" om de rechthoek te maken.

6 Druk op de "V" toets op het toetsenbord om de Selection Tool te activeren. Teken een kader rond de cirkel en rechthoek objecten die u hebt gemaakt met de linker muisknop. Dit leidt tot zowel de cirkel en rechthoek geselecteerd.

7 Klik op het pictogram "Horizontal Links uitlijnen" en vervolgens op het pictogram "Vertical Boven uitlijnen" op de werkbalk Adobe Illustrator om de objecten uit te lijnen.

8 Klik op "Window" op de menubalk en klik op "Pathfinder" om het deelvenster Pathfinder brengen. In het deelvenster Pathfinder op het pictogram "Minus Front" onder de categorie Shape modi om de cirkel te snijden in de helft met behulp van de rechthoek.

Hints

  • Als u een fout in een van de stappen gemaakt, klikt u op "Edit" op de menubalk en klik op "Ongedaan maken" om de vorige actie ongedaan te maken.
  • Als u de halve cirkel te draaien, met de rechtermuisknop op de halve cirkel en ga naar "Transform." Klik op "Draaien" en geef een waarde in graden.