Wat is een USB Ethernet-adapter?

Een USB Ethernet-adapter (soms aangeduid als Ethernet naar USB converter) is een Ethernet apparaat dat gemakkelijk kan worden geïnstalleerd op een computer met een vrije USB poort. Deze adapters zijn direct beschikbaar, goedkoop en vrij klein. In gevallen waar geïntegreerde netwerkadapter van een computer is een langzamere (eerder) type, het installeren van een USB Ethernet-adapter op de computer te upgraden is een uitstekende oplossing.

USB-poorten

Bijna elke computer gebouwd in de afgelopen jaren een of meer USB poorten bevatten. USB (Universal Serial Bus) is een interface waarmee maximaal 127 apparaten worden aangesloten op een computer - hoewel de meeste computers niet overal kunnen gelijktijdig support bij dat apparaten.

Microsoft Windows Installatie

Een USB Ethernet-adapter is geïnstalleerd door de stekker van het apparaat in een vrije USB-poort van de computer ingeschakeld. Een "Nieuwe Hardward Found" dialoogvenster zal verschijnen, die u nodig heeft om de CD die door de fabrikant in het cd-rom-station te plaatsen. De computer zal automatisch zoeken naar de juiste driver en installeer het. Afhankelijk van welke versie van Windows die u gebruikt, kan het nodig zijn de computer opnieuw worden opgestart. Op dat moment zal de gespecialiseerde netwerk instellingen die nodig zijn om verbinding te maken met uw favoriete netwerk moeten worden toegevoegd.

Apple Systems Installatie

USB Ethernet-adapters zijn beschikbaar voor de Apple Computer-platform, en alles wat nodig is voor deze adapters te installeren is voor u om de stekker in een vrije USB-poort. Alles vanaf daar wordt automatisch verzorgd, tenzij u gespecialiseerde netwerkinstellingen vereist door uw favoriete netwerk.

Kosten

Met ingang van 2009, een USB Ethernet-adapter kost in de $ 20 tot $ 35 prijsklasse. Deze apparaten bieden de beste waarde, wanneer u de kosten van het toevoegen van een ander type van Ethernet-netwerkadapter om een ​​systeem te overwegen. Dit geldt vooral bij het installeren van een vervangende Ethernet-adapter in een notebook computer.

Het risico van lichamelijke schade

De typische USB Ethernet-adapter uitsteekt uit de rand van een computerbehuizing en kan vatbaar zijn om te worden afgeschoven. Hoewel dit minder waarschijnlijk bij gebruik in een typische desktop computer (vanwege de stationaire aard van deze computers), notebooks in gevaar.
USB Ethernet Adapter komen in een verscheidenheid van ontwerpen, met inbegrip van degenen die een kabel om het apparaat aan te sluiten op een USB-poort hebben. Aangezien dit ontwerp is minder stijf dan het type dat zijn een stuk, de waarschijnlijkheid van de bekabelde apparaten die worden afgeschoven wordt verminderd.