Hoe maak je een script uit te voeren op een webpagina

Hoe maak je een script uit te voeren op een webpagina


Web programmeurs ofwel scripts direct te integreren in de website code of het genereren van webpagina's met scripting talen achter de schermen. Scripting talen verschillen van programmeertalen, omdat ze worden geïnterpreteerd on the fly en hoeven niet te worden opgesteld. Gecompileerde talen zoals C ++ en Java worden geïnterpreteerd voordat ze worden benaderd. Scripting talen zijn bedoeld om andere programmeertalen te vergroten. JavaScript, PHP, Perl, Ruby, Python en ASP worden alle gangbare uitgevoerd scripting talen.

Run een script

Webpagina's hebben drie niveaus of lagen die betrekking hebben op de inhoud, lay-out en het gedrag van de functionaliteit; HTML, CSS en JavaScript respectievelijk betrekking hebben op die lagen. Hoewel er vele scripttalen voor het web, verwijst de term naar JavaScript tenzij anders vermeld. een script toevoegen aan een site kan zo straight-forward als het inbedden van deze tussen de script-tags "<script> </ script>" in de pagina HTML-code. Scripts kunnen in de header sectie of in lijn met de inhoud van de pagina worden geplaatst. Bijvoorbeeld, het invoeren van de code "<script> alert (" Hello World "); </ script> 'in de code van de pagina zal een waarschuwingsvenster dat" Hello World "wanneer de pagina wordt geladen, zegt pop. Echter, ongevraagde waarschuwingen zoals "Hello World" worden beschouwd als vervelend ontwerp wanneer gebruikt op echte pagina's.

Wait For Action

Een voor beroep script wordt geactiveerd wanneer de bezoekers uit te voeren acties op een webpagina: de actie zou kunnen worden het laden van de pagina zelf. Scripts worden gebruikt op webpagina's om dingen te doen zoals activate drop down-menu's en interpreteren van de gebruiker data-input. Een script kan een getal in een HTML invoerveld ingevoerd te interpreteren om te controleren hoeveel nummers het is om te bevestigen of het een telefoonnummer of temperaturen zetten van Celsius naar Fahrenheit.

Build A Site

Scripting talen zoals PHP genereren van HTML-webpagina's uit de database informatie in plaats van te vertrouwen op unieke wijze geschreven pagina's. Site construeren van talen vereisen een-sever based programma interpretatie zoals Apache en kan niet worden uitgevoerd door een bestand te openen. Web-ontwikkelaars in dienst content management systemen die draaien op de top van de server-gebaseerde interpretatie programma voor grootschalige websites die het grootste deel van de bouw scripting proces te automatiseren en zorgen voor makers van content met een eenvoudig te gebruiken interface. Scripting talen ontwikkelaars te helpen beheren inhoud van de pagina op grote schaal door het automatisch genereren van pagina's. Zo kan bijvoorbeeld een blog of een nieuwsbericht pagina met alleen bestaan ​​als de unieke content in de tekst gebied; de pagina kop- en voettekst inhoud wordt getrokken door middel van "bevat" uitspraken in PHP.

Construct A Web App

Scripting talen werken in tandem met beter in staat programmeertalen aan de user interface gedeelte van webtoepassing inhoud geven via een webbrowser. Ontwikkelaars maken gebruik van Web apps om banen die browser-georiënteerde mark-up en scripting talen kan niet, terwijl nog steeds actief in een webbrowser te behandelen. Web apps hoeft niet op een computer of apparaat te worden geïnstalleerd en werken via een browser gebaseerde distributie. Common Web apps zijn onder andere browser games en tijdwaarneming software. Terwijl over het algemeen lees on the fly, kan scripting talen worden opgesteld voor snellere prestaties, wat nuttig is voor Web apps.