Hoe maak je een Date converteren naar String in Visual Basic 2005

Visual Basic 2005 (VB 2005) was een onderdeel van Visual Studio 2005, Microsoft's Integrated Development Environment (IDE) voor het ontwikkelen van programma's voor de .NET Framework die betrokken zijn bij Windows, Web, Mobile en Office-toepassingen. VB 2005 werd ook uitgebracht als een gratis standalone programma, genaamd de Visual Basic 2005 Express Edition. VB 2005 behield veel van de functies van Visual Basic 6. VB 2008 vervangen VB 2005 en is beschikbaar als een gratis Express Edition maar ook als onderdeel van Visual Studio 2008.

instructies

1 Open een nieuw project in VB 2005, van het type "Windows Form Application", en geef het een makkelijk te onthouden naam als "Data Conversion."

2 Gebruik de muis om de cursor over de "Toolbox" aan de linkerkant van het formulier op het scherm te plaatsen als de Toolbox is niet volledig zichtbaar. Dubbelklik op het Label tool om deze toe te voegen aan het formulier en voer dit opnieuw om een ​​tweede label toe te voegen. Herhaal dit proces om een ​​tekstvak en twee knoppen toe te voegen. De controles zullen worden benoemd Label1, Label2, Button1 en Button2. Er mag geen naam zichtbaar in het tekstvak zijn.

3 Klik en sleep de TextBox dus het is aan de rechterkant van het eerste label en het niveau mee. Beweeg de tweede Label onder de eerste Label en de eerste knop onder dat. Verschuiving van de tweede knop rechts van de eerste knop naar de bodem van de vorm.

4 Verander de zichtbare tekst in de labels en knoppen door te klikken op elk op hun beurt en scannen naar beneden het vak "Eigenschappen" aan de rechterkant "Tekst." Change Label1 tekst "Enter date te zetten" en de tekst eigendom van Label2 verwijderen. Verander de tekst van Button1 om te lezen, "Convert" en Button2 om "Exit" te tonen. (Let op: In de Properties dozen, omvatten niet de aanhalingstekens.) U kan nodig zijn om de breedte van de etiketten en TextBox uitbreiden door er op te klikken en te slepen de grootte breder. Wees er zeker van te verruimen Label2 totdat het praktisch vult de breedte van het formulier.

5 Dubbelklik op de "Convert" knop om de code te openen. Typ deze code precies zoals deze tussen de 'Private Sub Button1_Click "(gevolgd door een andere standaard tekst) en" End Sub. "De volledige code moet zoals hieronder kijken. Let op: Het is belangrijk om een ​​hoofdletter "D" in de strStringDate = dt.ToString ( "D") lijn, niet een kleine letter. "D" te gebruiken Daarnaast zijn de eerste regels van elk Private Sub routine zijn continue, niet gebroken met een nieuwe lijn als ze op het web verschijnen.

Private Sub Button1_Click (ByVal afzender als System.Object, ByVal e als System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim dt Zoals Date
Dim strStringDate As String
dt = TextBox1.Text
strStringDate = dt.ToString ( "D")
Label2.Visible = True
Label2.Text = "De variabele strStringDate is nu in string formaat," & vbCrLf & "zoals hieronder en niet verschijnt in datumnotatie" & vbCrLf & "zoals u het ingevoerd."
Label3.Visible = True
Label3.Text = strStringDate
end Sub

Private Sub Button2_Click (ByVal afzender als System.Object, ByVal e als System.EventArgs) Handles Button2.Click
Label2.Text = ""
Einde
end Sub

Private Sub Form1_Load (ByVal afzender als System.Object, ByVal e als System.EventArgs) Handles MyBase.Load
end Sub

Op de top van het formulier, voordat deze subroutines, ziet u een regel lezen "Public Class Form1" en, helemaal onderaan, "End Class." Als deze regels er niet zijn, plaatst hen. Als u klaar bent, drukt u op "F5" om uw werk te controleren.

Hints

  • Voeg extra toelichtingen in de vorm van een label of twee vertelt de gebruiker precies wat er gebeurt en het geven van instructies over hoe data in te voeren.
  • Als u het ontwikkelen voor gebruik door anderen, dan als je geen enkele fout toe trapping routines om te gaan met de gebruikers het invoeren van data in niet-standaard manieren, zoals de 29 februari in een niet-schrikkeljaar, niets anders dan tekst letters of ongewone datum scheiders zoals een sterretje, zal het programma crashen.