Wat is de Python 2.6 Interpreter Path?

Wat is de Python 2.6 Interpreter Path?


Python is een programmeertaal en scripting taal vaak gebruikt met webapplicaties. Het benadrukt leesbaarheid van de code door te eisen inspringen om blokken code, in plaats van accolades te duiden als in andere talen. In tegenstelling tot andere Web scripting talen zoals PHP en Perl, Python kan worden gecompileerd tot een stand-alone uitvoerbaar programma met behulp van tools van derden in plaats van het uitvoeren van een Python-script met behulp van de Python-interpreter. Toch zou een standaard uitvoering van de Python 2.6 zijn om een ​​Python-script te openen met de Python 2.6 interpreter programma. De Python 2.6 interpreter pad verwijst naar de map waar de Python 2.6 interpreter is geïnstalleerd.

Python Paths

Er zijn twee wegen om te overwegen bij het uitvoeren van Python-programma's: de tolk pad en de site pakketten weg. De tolk pad is de locatie van de Python programma dat leest en interpreteert een Python-script. De site pakketten pad vertelt Python waar je moet zoeken voor het lokaal geïnstalleerde pakketten die een Python-script nodig heeft om te laden wanneer het interpreteert Python-scripts.

tolk Path

In Python 2.6, zoals in elke versie van Python, de tolk pad bepalen wanneer u het programma installeert. Op een Windows-computer, zal Python standaard de "c: \ Python26" directory. Omdat deze standaard directory is anders dan de Windows-conventie van de "c: \ Program Files (x86) \ Python26," sommige gebruikers zal de standaard directory bij het installeren van Python 2.6 veranderen. De directory waarin python2.6 is geïnstalleerd is de Python 2.6 interpreter pad.

Windows PATH

De Python installateur moet tijdens de installatie van de Windows "PATH" omgevings variabele wijzigen van de Python 2.6 interpreter pad transparant voor gebruikers te maken. Om te controleren of te wijzigen het pad in Windows, kunt u met de rechtermuisknop op "Computer", selecteer "Eigenschappen", kies "Geavanceerde systeeminstellingen," klik op de "Omgevingsvariabelen ..." knop, zoek de "PATH" systeem van variabele het onderste vak, klikt u op "bewerken ..." en het toevoegen of wijzigen van de Python 2.6 interpreter pad.

"Site-packages" Path

Python 2.6 introduceerde een conventie voor het benoemen van de weg waar de lokale website modules worden opgeslagen, genaamd de directory "site-packages". Python doorzoekt dit pad als het scripts loopt naar de lokale modules die het nodig heeft om uit te voeren te vinden. De conventie voegt versie-specifieke submappen onder de lokale site modules directory naar het pad. Bijvoorbeeld, het pad naar de lokale modules is "~ / .local / lib / python2.6 / sites-pakketten" op Unix en Mac-systemen en "c: \% APPDATA% \ Python \ lib \ python2.6 \ websites-pakketten "op een Windows-systeem.