Hoe XML Van database te maken met behulp van Visual Basic

Hoe XML Van database te maken met behulp van Visual Basic


Eén van de verantwoordelijkheden van de webdesigners en technisch schrijvers is met de mogelijkheid om informatie op te halen uit een database. Visual Basic, of VB, is een event-driven programmeertaal die is ontwikkeld door Microsoft om ontwikkelaars in staat om programma's voor het Windows-besturingssysteem te creëren. Door de wijze waarop de taal werkt, kan het ook worden gebruikt om dynamische gegevens. XML of Extensible Markup Language, is een vorm van codering die is ontworpen om gegevens op te slaan en te transporteren.

instructies

1 Start een database connectie. Dit wordt bereikt door het creëren van een verbinding object, die laat u informatie voor de database te krijgen. De standaard code voor het creëren van een database verbinding met een Access-database volgt. Merk op dat de naam van de database worden "myServer." Voer deze code:

Dim conn als OleDbConnection
conn = Nieuwe OleDbConnection ( "Provider = Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; data source =" myDB.mdb ")

2 Maak een query. Hierdoor kan het programma om informatie uit de database die wordt gebruikt voor het XML-bestand op te halen. Voor demonstratie doeleinden, zal de opgehaalde informatie de voor- en achternaam van een cliënt lijst, geannoteerd door zijn "voornaam, achternaam van de klant." Het volgende stukje code maakt een query en dan wijst de informatie aan een DataReader object:

conn.Open ()
vraag = "select customerId, voornaam, achternaam van de klant"
command = New OleDbCommand (query aansluitingen)
reader = dbcomm.ExecuteReader ()

3 Open een nieuw XML-bestand en voer de start tag, die dient als uw wortel van het XML-document. Nogmaals, voor het doel van deze demonstratie, de wortel tag gelabeld als "customer." De code is als volgt:

Dim xml als Nieuwe XmlTextWriter ( "customer.xml", System.Text.Encoding.UTF8)
xml.WriteStartDocument (True)
xml.Formatting = Formatting.Indented
xml.Indentation = 2
xml.WriteStartElement ( "klant")

4 Ga verder in elk XML-bestand met de klant informatie of opnemen in te vullen. Hier is een voorbeeld van een manier om lus door de database lezer en elk bestand te schrijven:

Doe terwijl reader.Read ()
xml.WriteStartElement (reader (0))
xml.WriteString (reader (1))
xml.WriteString (reader (2))
Lus

5 Sluit uw document door het invoeren van het einde tag om het XML-bestand. Een voorbeeld zou zijn:

xml.WriteEndElement ()
xml.WriteEndDocument ()
xml.Close ()

Hints

  • Zorg ervoor dat alle de codering van de informatie juist is, omdat een fout kan leiden tot een fout en maak het bestand onleesbaar.