Hoe aan te sluiten op een draadloos netwerk printer

Hoe aan te sluiten op een draadloos netwerk printer


Veel printers worden geproduceerd met geïntegreerde draadloze kaarten. De draadloze kaart maakt niet alleen een computer aan te sluiten op de printer draadloos, maar ook voor meerdere gebruikers op de printer gebruiken zonder een aparte printserver. Elke computer die de printer wil gebruiken, moet de driver geïnstalleerd. Ook moet de printer worden geconfigureerd met de juiste naam van het draadloze netwerk (de SSID), en de juiste draadloze beveiligingssleutel.

instructies

1 Plaats de installatie-cd voor de draadloze printer in het schijfstation van de computer. Een installatie-wizard start op.

2 Volg de aanwijzingen op het scherm van de installatie wizard en wanneer dat wordt gevraagd, sluit u de USB-kabel van de computer naar de printer.

3 Ga verder met de installatiewizard totdat u wordt gevraagd om de SSID en de draadloze beveiliging in te voeren. Voer deze informatie voor het draadloze netwerk dat u gebruikt.

4 Voltooi de installatiewizard en koppel de USB-kabel. U kunt nu draadloos afdrukken. Voer de wizard op een andere computers die verbinding met het draadloze printer door het plaatsen van de installatie-cd in de schijven van die computers.

Hints

  • De SSID en de draadloze beveiliging sleutel kan worden verkregen bij uw netwerkbeheerder of als u was degene die het opzetten van de draadloze router, maken gebruik van dezelfde gegevens als bij het instellen van de router. U kunt ook de SSID en draadloze sleutel wijzigen door in te loggen in de router. Sluit een Ethernet-kabel tussen de computer en een van de LAN-poorten op de router, open een webbrowser en typ in de router nut adres en login informatie in de gebruiksaanwijzing van de router. Klik op "Wireless" om de SSID te wijzigen. Het kan nodig zijn om te klikken op "Wireless Security" om de draadloze beveiligingssleutel wijzigen.