Hoe maak je een bestand Naam en indeling wijzigen

U kunt de naam en het formaat van een bestand veranderen, zelfs nadat je al hebt het gemaakt, met behulp van de hulpprogramma's in Windows. U kunt deze voordelig als je het bestand aan iemand geven en ze hebben niet de opleiding die nodig is om het huidige formaat te openen of als u een bestand wilt een meer herkenbare naam. Het veranderen van de naam en het formaat van een bestand is een relatief eenvoudig proces dat duurt slechts een paar minuten.

instructies

1 Klik op 'Start' en kies 'Configuratiescherm'. Dubbelklik op "Vormgeving aan persoonlijke voorkeur." Dubbelklik op "Mapopties." De "Folder Options" dialoogvenster verschijnt.

2 Klik op het tabblad "View" en scroll naar beneden naar "verbergen voor bekende bestandstypen" in het veld "Geavanceerde instellingen". Klik om het vinkje te verwijderen. Bestandsextensies verschijnt nu aan het einde van de bestandsnaam van alle bestanden. Bijvoorbeeld, een bestand met de naam "File" verschijnt nu als "bestand.txt" als het een tekstbestand.

3 Klik op 'OK' om uw instellingen op te slaan en het dialoogvenster te sluiten.

4 Zoek het bestand op uw computer die u wilt hernoemen en verander het formaat. Met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer "Naam wijzigen." De naam en de uitbreiding van het bestand zal de nadruk leggen, zodat u het kunt bewerken.

5 Typ in de nieuwe bestandsnaam, gevolgd door een periode en de uitbreiding van het bestand dat u wilt om het formaat te veranderen. Bijvoorbeeld, als je wilt "bestand.txt" veranderen in een BAT-formaat bestand met de naam "Install" input "Install.bat".

6 Druk op "Enter" om de nieuwe naam en het formaat van het bestand op te slaan. Een dialoogvenster verschijnt met de vraag of u zeker weet dat u het formaat van het bestand te wijzigen. Klik op 'Ja.'