Wat Gauge draden worden gebruikt in computers?

Wat Gauge draden worden gebruikt in computers?


Computer interne hardware werkt en communiceert met allerlei elektrische bedrading. Van voedingskabels gegevens toevoerleidingen, draden prolifereren in de machine tussen alle hardware. Het merendeel van de interne hardware wordt geleverd met vooraf bedraad dus het moet gewoon in wanneer geïnstalleerd te worden aangesloten. Echter, kan je jezelf willen een rafelige draad patch in plaats van het vervangen van een hele eenheid. In dit geval, te weten de bedrading meter kan zeer nuttig zijn.

Basis Power Supply Wiring

Perifere voeding bedrading voor harde schijven, floppy drives en cd- of dvd-stations hebben de neiging om 18 gauge draad te gebruiken. De kracht bedrading kan maximaal zes verschillende draden van meerdere kleuren te betrekken, maar de dimensionering van de zelfde. Alle bedrading voedt uit de computer voeding en reist naar knooppunt pluggen. De pluggen worden vervolgens in de perifere gegeven om elektriciteit te voeren.

Data Feed Cables

Datafeed kabels in standaard computers te gebruiken wat bekend staat als IDE / ATA kabels. Deze lintvormige kabels zijn opgebouwd uit 40 verschillende kleine draden samen verbonden met hetzelfde isolatiemateriaal. Elk van de draden meestal vrij klein en dun omdat ze meet 30 gauge. De data hoeft niet groot koperdraad te reizen, maar met zoveel gegevens te bewegen, worden 40 kleine draden nodig.

Network Knooppunten

De gemeenschappelijke bedrading grootte voor netwerk knooppunten binnen en buiten een computer heeft de neiging om Cat 5 draad zijn. In sommige gevallen Cat 5e en Cat 6 bedrading wordt gebruikt in plaats. Dit soort draad is bij uitstek geschikt voor gegevensoverdracht van een veel grotere omvang over lange afstanden, anders dan de korte, eenvoudige sprongen noodzakelijk in een computer vak.

USB Wiring

Universal Serial Bus, ook bekend als USB is bedrading zich uitgebreid als een gebruikelijke externe computer kabels tussen randapparatuur. Dit type draad daadwerkelijk heeft vier of meer draden binnen. Twee van de draden zijn voor de macht overdragen en hebben de neiging om ofwel 28 of 20 gauge bedrading zijn. Twee draden elkaar gedraaid meestal 28 gauge en over actuele gegevens leiding. Eindelijk een wastafel lijn is verpakt in de mix en die ook een hoogte van 28 meter.