Wat zijn de functies van een CPU in een computer?

Wat zijn de functies van een CPU in een computer?


centrale verwerkingseenheid van een computer (CPU) is het centrale brein van de computer. Volgens Rhode Island University, een CPU is een apparaat dat wiskundige functies verwerkt op ongelooflijke snelheden. Begrijpen hoe een computer werkt vereist een begrip van de functies van de CPU en de CPU wat doet om de rest van de computer te bedienen.

Interpretatie

Volgens online computer resource Connexions, één van de functies van een computer om instructies te interpreteren. Bij het invoeren van gegevens in een computer staat dat gegevens als een reeks elektronische impulsen die het omzet in enen en nullen. De CPU ontvangt deze enen en nullen, en maakt vervolgens commando's voor de computer op basis van uw verzoek. De CPU interpreteert ook gegevens van alle andere onderdelen in de computer ook.

Delegatie

Nadat de CPU gegevens of instructies van een deel van de computer moet bepalen welke maatregelen moeten worden genomen op basis van die gegevens. Als een opdracht vereist een beeld wordt getoond via de videokaart, moet de CPU de instructies te sturen naar de videokaart om het beeld te laten zien. Na het ontvangen van gegevens, zal de CPU dan bepalen welk deel van de computer moet reageren op de ontvangen data en de CPU de noodzakelijke gegevens, die deel uitmaken van de computer delegeren.

Geheugen

Een CPU moet snel toegang tot informatie, zodat een van de dingen die het doet om te helpen bij het versnellen van zijn eigen verwerking is om belangrijke informatie in een van beide RAM-geheugen of CPU-cache voor een snel herstel te slaan. Als u bezig bent met iets dat constante toegang tot de harde schijf vereist, zal de CPU deze instructies op te slaan in het systeem RAM-geheugen of de CPU-cache zodat het kan toegang krijgen tot de informatie sneller. De CPU zal ook deel uitmaken van het RAM-geheugen voor herhaalde functies toe te wijzen, zoals het besturingssysteem en de stuurprogramma's voor externe en interne apparaten.

poort

Het is belangrijk te onthouden dat de functie van de CPU is meer interpretatieve dan proactief, volgens de Universiteit van Rhode Island. De CPU is niet deductieve besluiten over het al iets niet werkt of te maken. De CPU neemt de informatie die wordt gegeven, schept commando's voor het juiste apparaat of programma in de computer en dan levert deze instructies. Als er een probleem met de computer of de instructies wordt gegeven, zal de CPU moet alleen de probleem. Tenzij opdracht krijgt om dit te doen, de CPU niet kan evalueren een probleem en het oplossen ervan. Zo voert de CPU werkt alleen als een high-speed gateway tussen de verschillende onderdelen in de computer.