Hoe maak je een Sata DVD intern station installeert

Hoe maak je een Sata DVD intern station installeert


Een DVD-station met een Serial Advanced Technology Attachment (SATA) kan een snellere overdracht van gegevens van optische schijven aan de computer te verstrekken. U kunt een SATA DVD-schijf te installeren binnenkant van een desktop computer zelf, op voorwaarde dat de computer beschikt over een SATA-compatibele interface ingebouwd. De procedure vereist geen speciale vaardigheden vereist, maar enige ervaring in het openen van een computer zal nuttig zijn. Het installeren van een interne SATA DVD drive zelf zal geen enkele garantie ongeldig maken.

instructies

een SATA DVD-station installeren in een PC

1 Haal het netsnoer van de computer. Verwijder de schroeven uit de zijkant of achterkant van de PC met de kruiskopschroevendraaier. Plaats de zij- of achterkant opzij.

2 Verwijder de schroeven van een lege dvd-drive bay met de kruiskopschroevendraaier. Trek de DVD drive lade uit de computer.

3 Plaats de dvd-lade op een tafel. Verwijder de schroeven van de zijkanten van de DVD drive lade met een schroevendraaier de Phillips juwelier.

4 Plaats de voorkant van de SATA DVD-station in de sleuf in de dvd-lade. Bevestig de schroeven aan de zijkanten van de DVD drive lade met een schroevendraaier de Phillips juwelier.

5 Duw de schakelaar aan de achterkant van de SATA DVD-drive om "Slave" met behulp van de punt van de schroevendraaier Phillips juwelier.

6 Trek de stroom en data stekkers uit de DVD drive bay. Bevestig de twee stekkers op de juiste aansluitingen aan de achterkant van de SATA DVD-station.

7 Plaats de DVD drive lade terug op zijn plaats in de DVD-drive bay. Bevestig de schroeven aan de zijkant van de DVD drive lade met de kruiskopschroevendraaier.

8 Sluit de zij- of achterkant van de computer. Bevestig de schroeven. Sluit het netsnoer opnieuw in.

een SATA DVD-station installeren in een Mac Desktop

9 Haal het netsnoer uit het Mac-bureaublad. Trek aan de vergrendelingshendel op de back-up. Verwijder het zijpaneel met je handen. Leg het zijpaneel opzij.

10 Trek de interne schijf vervoerder uit de linkerbovenhoek van de Mac met je handen. Verwijder de twee pluggen van de achterkant van de bestaande DVD-station. Plaats de interne schijf vervoerder op een tafel.

11 Trek een paperclip met je vingers. Steek een uiteinde van de paperclip in het gat onder de lade van de SATA DVD-station. Trek de lade half uit de SATA DVD-station. Trek de ring uit de voorkant van de cd-lade door aan beide zijden omhoog en naar buiten. Plaats de ring opzij. Sluit de lade.

12 Verwijder de twee losse schroeven uit de zijkant van de interne schijf drager met schroevendraaier van de Phillips juwelier.

13 Schuif de SATA DVD drive in de lege sleuf in de interne schijf vervoerder, het opstellen van de einde van de SATA DVD-drive disc-lade met de cd-lade van de bestaande dvd-station.

14 Bevestig de schroeven om de interne schijf drager met schroevendraaier van de Phillips juwelier.

15 Trek de stroom en data-aansluitingen die de binnenkant van de ruimte nu ontruimd door de interne schijf vervoerder.

16 Bevestig een stekker aan de stroomaansluiting op elk van de twee dvd-stations. Bevestig een data-stekker om de data verbinding op elk van de twee dvd-stations.

17 Schuif de interne carrier-station in de ruimte het oorspronkelijk was bezet. Plaats het zijpaneel op de Mac. Duw op de vergrendelingshendel. Sluit het netsnoer opnieuw in.

Hints

  • Plaats de band van een antistatische band om de pols en het vrije uiteinde op een antistatische mat geschreven door de computer om statische elektriciteit te voorkomen van beschadiging van de interne componenten van de computer.
  • De SATA DVD drive werkt niet als de aansluitingen verkeerd worden gedaan.