HTML-code voor Borders

HTML-code voor Borders


Wanneer u een website bouwen, wilt u ervoor zorgen dat er een schone en gepolijste look. Wilt u de grenzen van een sectie, menu-items of een content gebied bewerkt, kunt u de HTML-grens tag. Echter, deze tag zeer beperkt in zijn mogelijkheden. CSS biedt veel meer controle over de grens uiterlijk. Als je al bekend bent met HTML-syntax, het wijzigen van de grenzen met HTML of CSS is eenvoudig en straighforward.

HTML Border Tag

De HTML-attribuut voor de randen is gewoon "border = breedte", waar je vervangen "width" met het aantal pixels breed u de grens te zijn. U kunt dit kenmerk in combinatie met andere tags gebruiken, zoals de tafel of img tag. Bijvoorbeeld, een 10-pixel-brede rand rond een afbeelding die u zou schrijven weer te geven:

<IMG

SRC="example.gif"

BORDER = 10>

CSS randstijlen

De syntaxis voor een CSS-border stijl is "border-style: type" waar u vervangen "type" met de stijl die u wilt gebruiken. De meest voorkomende vorm van de grens is een solide grens, maar u kunt ook een gestippelde of gestreepte rand te creƫren. Voor meer complexe verschijningen, kunt u dubbelklikken, groove, nok, inzet of begin te gebruiken. voor een gestreepte rand: Als voorbeeld, kon u "gestreepte rand-stijl" te zetten.

CSS Randkleur

Om de kleur van een grens ingesteld op een basiskleur, kunt u gewoon gebruik maken van de naam. Bijvoorbeeld "rood" of "zwart." Voor meer specifieke kleuren, moet u de hexadecimale code of de RGB-waarden voor de kleur te lokaliseren. U kunt de kleur te geven met behulp van de "border-color" tag. Bijvoorbeeld, de volgende drie voorbeelden leveren allemaal dezelfde kleur

border-color: black;

border-color: # 000000;

border-color: rbg (0,0,0);

CSS Randbreedte

Hoewel u niet de grenzen die te groot zijn willen, af en toe wilt u een matig dikke rand. Om de breedte van de grens te stellen, gebruik maken van de "border-width: #px" waar u vervangt "#" met de pixel breedte die u wilt gebruiken. Bijvoorbeeld, "border-width: 4px." Als alternatief kunt u de presets gebruiken "thin", "medium" of "dik."

Opgeven Sides Afzonderlijk gebruik van CSS

Als u de waarden anders instellen voor de zijkanten, kunt u "top", "rechts", "bottom" en "links" in de labels plaatst. Bijvoorbeeld, "border-top-color: # ff0000" zal alleen de bovenste of de grens rode kleur.