Hoe om gegevens te verbergen in JPEG

Steganografie is het proces van het verbergen van data zodanig dat het bestaan ​​niet aantoonbaar. Steganografie is veiliger dan encryptie, omdat een derde partij die een gecodeerd bericht slim weet dat informatie verborgen wordt gehouden, en op zijn minst een kans van het decoderen van het bericht. Hide data een JPEG-afbeelding in het gebruik van steganografie software om te voorkomen dat anderen vermoeden dat alle gegevens verborgen op alle; het JPEG-bestand nog steeds gedragen en verschijnen normaal als gestolen of onderschept.

instructies

OpenPuff

1 Download en pak Cosimo Oliboni's OpenPuff software van softpedia.com.

2 Voer het programma "OpenPuffv340.exe." Na een belasting sequentie interface van het programma verschijnt.

3 Klik op de "Hide" knop in de sectie 'Steganography ". Een nieuwe interface verschijnt.

4 Typ drie unieke wachtwoorden in de drie tekstvelden in de linker gedeelte van de interface. Ieder moet ten minste acht tekens lang zijn. Als u wilt, kunt u slechts twee of één wachtwoorden te gebruiken door het uitschakelen van de "B" en / of "C" check boxes, maar dit maakt uw verborgen data minder veilig. De "Wachtwoorden check" veld wordt groen als je hebt voldaan aan de eisen wachtwoord.

5 Klik op de "Browse" knop in de rechter bovenhoek van de interface. In het dialoogvenster dat verschijnt, vinden en selecteren van het bestand dat u wilt verbergen en klik op "Open."

6 Klik op "Add" in de linker benedenhoek van de interface. In het dialoogvenster dat verschijnt, vinden en selecteren van het JPEG-bestand dat u wilt de gegevens in te verbergen, en klik op 'Openen'. Als de JPEG te klein is, verschijnt er een dialoogvenster. Klik op "OK" en vinden van een grotere JPEG of gebruik een kleiner bestand. Als de JPEG groot genoeg is om de gegevens te verbergen, verschijnt deze in de "Carrier Selection" lijst en de "Geselecteerd / Total" indicator wordt groen.

7 Klik op de "Hide Data!" knop. In het dialoogvenster dat verschijnt, vinden en selecteren van een map naar de nieuwe JPEG-bestand wilt opslaan en klik op "OK." A "Task afgerond" dialoog en een rapport verschijnen wanneer het proces is voltooid. Uw nieuwe JPEG-bestand in de map die u hebt opgegeven. Draai het proces om uw gegevens uit het JPEG-bestand op te halen door te klikken op de "Zichtbaar maken" knop in de eerste interface van het programma.

Steghide

8 Download en pak Stefan Hetzl's Steghide programma vanaf steghide.sourceforge.net. Kopieer het bestand dat u wilt verbergen en het JPEG-bestand dat u wilt om het te verbergen om de "steghide" map die u uitgepakt. Noteer het volledige pad van de "steghide" directory.

9 Klik op het menu "Start", typ "cmd" en druk op "Enter." Een DOS-prompt verschijnt.

10 Navigeer naar de "steghide" directory met de opdracht "cd". Bijvoorbeeld:

cd C: \ Users \ uwgebruikersnaam \ Downloads \ steghide-0.5.1-win32 \ steghide

11 Typ de volgende opdracht, vervanging van de bestandsnamen van uw gegevens bestand en JPEG-bestand voor "secret.txt" en "image.jpg" respectievelijk, en een naam voor de output file voor "image2.jpg":

steghide embed -ef secret.txt CF image.jpg -sf image2.jpg

Na het indrukken van 'Enter', wordt u gevraagd om een ​​wachtwoord in te voeren en vervolgens om het opnieuw in te voeren voor het geval u een typefout gemaakt. De gegevens bestand wordt dan verborgen in de JPEG en de daaruit voortvloeiende uitvoer naar de nieuwe JPEG-bestand, die u kunt vinden in de "steghide" directory. Gebruik de "extract" functie "steghide" om het bestand op te halen; type "steghide --help" voor details.

JPHIDE / JPSEEK

12 Download en pak Allan Latham's "JPHS for Windows" programma vanaf linux01.gwdg.de/~alatham/stego.html.

13 Klik rechts op het programma "Jphswin.exe" en kies "Als administrator uitvoeren" in het drop-down menu. Klik op "Ja" in het dialoogvenster dat verschijnt. Klik op "Ja, ik accepteer deze voorwaarden" in het volgende dialoogvenster. De JPHS-interface verschijnt.

14 Klik op "Open jpeg" aan de bovenkant van het venster. In het dialoogvenster dat verschijnt, vinden en selecteren van het JPEG-bestand dat u wilt data in te verbergen, en klik op 'Openen'. De "aanbevolen limit" waarde die in de sectie "Input jpeg-file" verschijnt laat zien hoe groot uw data-bestand kan zijn als u wilt betrouwbaar te verbergen in JPEG u hebt gekozen.

15 Klik op "Hide". Voer een passphrase, dan voer het opnieuw in het onderste veld. Klik op 'OK'. In het dialoogvenster dat verschijnt, vinden en selecteren van het bestand dat u wilt verbergen en klik op "Open." Als uw bestand te groot is, verschijnt er een waarschuwing; klik "Nee," en ofwel krimpen van het bestand dat u wilt verbergen of het vinden van een grotere, afbeelding complexere JPEG te gebruiken. Als het bestand niet te groot is, wordt de informatie die wordt weergegeven in de sectie "Verborgen bestand".

16 Klik op 'Opslaan als jpeg. " In het dialoogvenster dat verschijnt, selecteert u een naam en locatie voor het nieuwe JPEG-bestand en klik op 'Opslaan'. Het display aan de onderkant van het venster leest "Dit JPEG-bestand is gewijzigd en opgeslagen" wanneer het proces is voltooid. Gebruik de "Seek" functie om het gegevensbestand van de JPEG op te halen.