Hoe kan ik een Excel-bestand te converteren naar PDF door VB6

Hoe kan ik een Excel-bestand te converteren naar PDF door VB6


Adobe PDF-bestanden zijn beveiligd documenten die u kunt distribueren aan de lezers op het internet. U kunt verschillende soorten bestand te converteren naar PDF om uw werk te beschermen worden gekopieerd of bewerkt. Deze bestanden kunnen worden omgezet on-the-fly met behulp van Visual Basic programmering. Dit is handig als u documenten op uw webserver die u wilt beveiligen en te distribueren online te hebben. Visual Basic heeft interne bibliotheken gebruikt om uw Excel-bestand te converteren naar PDF.

instructies

1 Maak uw verbinding met de Excel-spreadsheet. Dit wordt gedaan met behulp van een verbinding object dat de Excel-driver bevat. De volgende code maakt het Excel-verbinding:

Dim conn Zoals ADODB.Connection
Dim connstring As String
connstring = "Driver = {Microsoft Excel Driver (* .xls)}; DriverId = 790; DBQ = excelfile.xls;"
conn.ConnectionString = connstring

2 Haal de gegevens uit het Excel-werkblad. In dit voorbeeld, wordt alle informatie van het Excel spreadsheet genomen om het gehele bestand te converteren naar de PDF. De volgende code kopieert alle Excel-gegevens:

sql = "SELECT * FROM Blad1"
excel_records = recordset.Open sql, bedrieg,, adLockOptimistic, adCmdText

Vervang "Sheet1" met de naam van uw spreadsheet in het bestand.

3 Maak het PDF-bestand. U moet eerst inleiding van de PDF-klasse en geef het bestand waarvan de inhoud wordt overgedragen. De volgende code maakt en opent het bestand:

Dim pdf als Nieuwe mjwPDF
pdf.PDFTitle = "Excel naar PDF-conversie"
pdf.PDFFileName = "converted.pdf"

4 Sla de Excel-informatie aan het PDF-bestand. De volgende code brengt uw Excel-gegevens:

pdf.PDFTextOut excel_records.ToString

5 Sluit het Excel en PDF-bestanden naar de gebruikte om ze te openen middelen vrij. Dit is goed voor de prestaties van de server en maakt elk besturingssysteem sloten op de bestanden. De volgende code geeft de bestanden:

Set pdf = Nothing
Stel conn = niets