Wat is het verschil tussen een CPU en een processor?

Wat is het verschil tussen een CPU en een processor?


Dit klinkt als een strikvraag, maar het heeft verdienste. De Central Processing Unit (CPU) is een microprocessor die de uitvoering van programma-instructies regelt. In een computer, wordt het beschouwd als de hersenen zijn. Echter, andere apparaten, zoals harde schijven en tapedrives, in dienst processors uit te voeren read / write opdrachten en adresfout omstandigheden.

Geschiedenis van de CPU

Wat is het verschil tussen een CPU en een processor?

Een huis van processors.

Intel introduceerde de eerste single-chip microprocessor in 1971. Het werd uitgevonden door Intel ingenieurs Federico Faggin, Ted Hoff en Stan Mazo. De Intel 4004 microprocessor gehouden alle processing functies - CPU, geheugen, input en output controles - op een kleine chip. Deze nieuwe uitvinding een revolutie in het ontwerp van computers. De CPU is toegenomen vermogen zoals dat kleiner geworden. Intel is de gouden standaard in microprocessor technologie van vandaag.

Wat doet een CPU doen?

De CPU, in al zijn glorie, is echt slechts drie basistaken, zij het extreem snel. Het duurt in informatie doet wat operatie of met die informatie en een uitvoer (resultaten) van de operatie. Het doet dit door het gebruik van een aantal belangrijke componenten. De logische rekeneenheid (ALU) voert aftrekken en bovendien in binaire en doet een aantal logische bewerkingen, zoals AND, NOT en OR ter assistentie van de CPU. Besturingsschakelingen directe dataverkeer van en naar de CPU van de veel langzamere invoer / uitvoer-inrichtingen. De Memory Management Unit controleert gegevensstroom naar en van het geheugen.

Wat doet een processor doen?

Wat is het verschil tussen een CPU en een processor?

Pentium II processor met koelventilator.

Verwerkingseenheid - "het gedeelte van een computer (een microprocessor chip) dat de meeste gegevensverwerking doet, de CPU en het geheugen vormen het centrale deel van een computer waarop de randapparaten verbonden" - voert een reeks eenvoudige instructies zoals te halen instructie, decoderen, haal vereiste gegevens, uit te voeren instructie en opslaan van de resultaten. Dit klinkt heel veel als wat een CPU doet. Dat komt omdat bij het spreken van de computers van de termen CPU, processor en microprocessor vaak door elkaar gebruikt.

Wat is het verschil tussen een CPU en een processor?

Zoals duidelijk is geworden, is er geen verschil tussen een CPU en een processor. Tenminste niet als men verwijst naar een moderne computer. Dat komt omdat het woord 'processor' een catchall voor CPU en de microprocessor is geworden. Dat is juist zolang men spreekt over computers. Maar deze aanpak kan bijna net zo kortzichtig als sommigen die verwijzen naar hun gehele computer als de worden "harde schijf."

misvattingen

Terwijl CPU, processor en microprocessor zijn geraakt uitsluitend gebruikt om te verwijzen naar het "brein" van de computer, andere apparaten processors ook. En sommige, zoals harde schijven, een eigen RAM en FLASH geheugen naast een processor. Dus als er een verschil is tussen de CPU en de processor, kan het helemaal afhangen van functietitel.