Hoe werkt een Wired Modem werken?

Een modem moduleert

Om haar doel te bereiken --- om te communiceren met andere computers via een standaard, aangesloten telefoonlijn --- moet een modem staat zijn om zowel communiceren met digitale gegevens van een computer processor en de geluidssignalen over de telefoonlijn te worden verzonden. Om deze rol te vervullen, modems maken gebruik van een ingebouwde processor, soms bijgestaan ​​door de belangrijkste processor van de computer, de digitale gegevens "moduleren" in geluid, dat via een standaard telefoonlijn kunnen worden verzonden. Door het moduleren van de data, de modem zet digitale informatie, opgeslagen als een reeks van enen en nullen zogenaamde binaire code, in geluidssignalen; een specifieke toon betekent een "1" en een andere specifieke toon vertegenwoordigt een "0" gegevenswaarde.

Een Wired modem is aangesloten op het telefoonnet

Om te communiceren met een andere computer of host, bedrade modems gebruik maken van een aangesloten telefoonlijn voor toegang tot de machine op afstand via het openbare telefoonnetwerk (PSTN). Modems gebruik van een standaard commando set --- in de jaren 1980 op initiatief van de Hayes corporatie, en thusly bekend als de "Hayes commando set" --- om telefoonlijnen te nemen van de haak, stuur de juiste dual-tone multifrequentie (DTMF) geluiden nodig om een ​​telefoonnummer te bellen en te verbinden met een remote machine die de telefoon kan beantwoorden.

Een Modem demodulates

Wanneer de externe modem de inkomende oproep beantwoordt, stuurt een signaal bekend als een lijn acceptatie toon of LAT om aan te geven aan de beller dat het een computer heeft bereikt. De twee modems wisselen dan basisgegevens (in een proces dat bekend staat als een "handshake"), zoals de compressie methode in gebruik, foutcontrole vaardigheden, en de snelheid van gegevensoverdracht, dan beginnen de overdracht van gegevens van machine naar machine. Zodra dit proces is voltooid, de twee modems uitwisseling gemoduleerde data. Om nuttig te zijn, echter, de modem moet het inkomende geluid in binaire gegevens die de computer kan lezen demoduleren. Zoals het modulatieproces, wordt deze conversie uitgevoerd door de modem ingebouwde processor of op sommige machines, bijgestaan ​​door hoofdprocessor van de computer.