Problemen met een HP All-in-One Printer

Hewlett-Packard all-in-one printers combineren een verscheidenheid aan functies, zoals printen, faxen, kopiëren en scannen, waardoor de noodzaak voor afzonderlijke apparaten. All-in-one printers zijn populair voor zowel thuis en kantoren worden, maar omdat ze omgaan met zo veel verschillende banen, waardoor ze goed werkt is het noodzakelijk om het houden van de communicatie soepel.

Print Problems

De beeldkwaliteit gebreken kunnen omvatten wazig prenten, vervagen of besmeurd toner, scheve letters, strepen en strepen. Deze problemen kunnen doorgaans worden opgelost door het veranderen van het papier, de printer schoonmaken, het controleren van de instellingen van de driver of simpelweg het vervangen van de cartridge. Onverwachte uitgang omvat beelden niet of niet correct afdrukken helemaal, half-afgedrukte pagina's of ontbrekende pagina's. Controleer de eigenschappen van het apparaat om te zien of u de meest recente printerdrivers. Zo niet, het downloaden en installeren van de nieuwste stuurprogramma's kan het probleem te verhelpen.

Print drum en fuser storingen kunnen optreden, afhankelijk van uw printvolume. Elk van deze componenten heeft een levensduur die typisch tienduizenden bladzijden, maar afhankelijk van het model. Neem contact op met HP om af te drukken drum en fuser vervanging kits aan te schaffen.

Fax Problemen

Fax problemen worden meestal veroorzaakt door een communicatiefout. Als je niet kan ontvangen of faxen te verzenden, controleer dan of het snoer goed is aangesloten. Als dat zo is, vervang de telefoonkabel of sluit het apparaat op een andere telefoonaansluiting en verzend de fax. Als geen van deze opties het probleem is opgelost, neem dan contact op met de begunstigde om ervoor te zorgen dat zijn fax goed werkt. Als het probleem aanhoudt, contact opnemen met technische ondersteuning van HP.

Als u een "Send geheugen vol" fout, de fax is gewoon te groot voor het geheugen van het apparaat. de fax te annuleren en probeer het opnieuw versturen in meerdere delen.

Kopiëren en scannen oplossen

Slechte image scankwaliteit is waarschijnlijk veroorzaakt door een vuile glasplaat. Vingerafdrukken, vlekken, stof en haren kunnen allemaal van invloed scankwaliteit. Schakel altijd uit en haal de printer voordat het reinigen van het glas. Reinig het glas en de scanner strook met een zachte, niet-pluizende doek en een niet-schurende glasreiniger. Gebruik geen schurende reinigingsvloeistof of een die aceton, ammoniak of ethylalcohol bevat niet gebruiken.

Met behulp van software van derden om documenten te scannen kan resulteren in scans met zwarte lijnen. Neem contact op met de softwareleverancier voor ondersteuning, of gebruik maken van de HP-software-image met de all-in-one apparaat is geleverd.

Algemene problemen

Gebruik papier van hoge kwaliteit af te drukken problemen te voorkomen. HP raadt het gebruik van officiële HP-papier met al haar apparaten. Lage kwaliteit papier kan vastlopen in de papierladen of de automatische documentinvoer all-in-one's. Ook, zich bewust zijn van hoe je op te slaan papier. Papier kan vocht opnemen en zwellen licht, waardoor papierstoringen en problemen met de afdrukkwaliteit.

Als je veel foutmeldingen over weinig geheugen ontvangen, contact op met HP over het toevoegen van meer geheugen aan het apparaat.

U kunt veel problemen voorkomen door ervoor te zorgen dat u de nieuwste stuurprogramma's, en door middel van regelmatig onderhoud en reiniging. Raadpleeg de documentatie voor de procedures op het behoud en het schoonmaken van het apparaat.

HP Begeleide Problemen oplossen

HP biedt een online tool voor probleemoplossing om u te helpen problemen met uw all-in-one printer op te lossen. Vanuit de Guided Problemen oplossen pagina, selecteer uw model apparaat en selecteer vervolgens het probleem te volgen stap-voor-stap procedures en andere nuttige informatie over het oplossen van problemen te bekijken.