Wat is een harde schijf voor gebruikt?

Harde schijven op te slaan gegevens voor uw computer. Zoals kasten, kunnen ze worden gevuld met spullen. Echter, in tegenstelling kasten, computers weten waar alles is en kunnen gegevens op te halen - ervan uitgaande dat alles goed werkt.

Bestedingen

Zonder harde schijf, kan een moderne computer niet. De harde schijf bevat de geïnstalleerde programma's, databestanden, bestanden van het besturingssysteem en archieven gevonden op een computer. Wanneer de computer ze nodig heeft, leest ze van de harde schijf en gebruikt ze. Als het een databestand, kan de computer het bestand te veranderen en opnieuw vervolgens opslaan.

types

Moderne harde schijven zijn er in twee smaken, ATA en SCSI. ATA is de meest gebruikte vorm, omdat die minder duur om te produceren. SCSI wordt vaak gebruikt in servers, als meer van hen kan op één computer; ze sneller en vaak duurzamer.

Verenigbaarheid

Bijna elke computer kan een ATA-schijf draaien, maar er zijn verschillende interfaces voor desktops dan er voor laptops. Alleen servers vaak komen met een SCSI-interface.

fysiek Afmetingen

Vroege harde schijven had 8-inch platters en gemeten meer dan 9 duim overdwars. Sommige harde schijven hebben nu kleiner dan 1-inch platters en meet minder dan een inch breed. De meest voorkomende maten zijn de 3,5-inch desktop drive en de 2,5-inch laptop drive.

Ruimte

Ruimte op de harde schijf wordt gemeten in bytes. Modern drives worden gemeten in gigabytes of terabytes, terwijl oudere drives werden gemeten in megabytes. Een megabyte is 1024 bytes, een gigabyte 1024 MB (1.048.576 bytes) en een terabyte is 1024 gigabyte (1073741824 bytes).

Snelheid

Sneller drives betekent een snellere verwerking. Een schijf van 5200 RPM is standaard. Als je een beetje meer te betalen, kunt u 7200 RPM te krijgen. Als u een server en moeten werkelijke snelheid, kunt u meer betalen en krijgen 10.000 tot 15.000 RPM.