Hoe het streamen van Radio Online

Hoe het streamen van Radio Online


Hoewel het kost veel tijd, energie en de uitzending vaardigheid om een ​​succesvolle internet radio station te bouwen, maken van uw eigen online radio station kan een leuke en lonende inspanning zijn. Aan de slag duurt slechts enkele eenvoudige programma's en een beetje geduld. Met een combinatie van Winamp, de Shoutcast DSP plugin voor Winamp en de Shoutcast server, kunt u toetreden tot de gelederen van duizend omroepen streaming opgenomen en live entertainment op het World Wide Web.

instructies

Stappen

1 Download en intall Winamp. Dit is de software die je nodig hebt om uw radio-uitzending te maken.

2 Download en installeer Shoutcast DSP plugin voor Winamp. Dit is de software die je nodig hebt om uw radio-uitzending aan te sluiten op de audio-server.

3 Download en installeer de Shoutcast-server. Dit is het laatste stuk van uw online radiostation. De server is waar uw uitzending op uw computer wordt gehost en op voorwaarde dat het adres waar luisteraars kunt afstemmen.

4 Open "Program Files" op je computer. Kies "Shoutcast DNAS" en open het. Open "Edit Config" aan de top. Dit zal een Wordpad bestand te openen. Scroll naar beneden naar de plaats waar het zegt "Password" en type in een wachtwoord.

5 Maak een afspeellijst. Download de nummers die u wilt uitzenden op uw radiostation. Met behulp van Winamp, een afspeellijst van de muziek die je wilt uitzenden.

6 Klik op "Options" in Winamp. Scroll naar beneden en onder "Plugins" klikt u op "DSP / effecten". Kies "Shoutcast Source" en selecteer het tabblad "Output". Typ uw wachtwoord in en klik op de knop "Connect".

7 Open uw webbrowser. Typ het IP-adres, gevolgd door een dubbele punt en de thuishaven in de adresbalk.

8 Klik op de "Listen" knop. Als je hebt alles op de juiste manier, moet je nu in staat zijn om uit te zenden.

Hints

  • Bij het opzetten van de Shoutcast bron, hebt u de mogelijkheid om uw radiostation website URL en een korte beschrijving toe te voegen.
  • De "Push to Talk" knop muziek niveaus, zodat uw stem over de muziek te horen tijdens de live-uitzendingen aan te passen.
  • Je microfoon mogelijk niet goed functioneren tijdens live uitzendingen met Microsoft Vista.