Hoe om te controleren een PHP IP BlacklistSommige toepassingen maken gebruik van een IP Blacklist, dat is een lijst van Internet Protocol of IP-adressen die geen toegang hebben tot een applicatie. Dit kan zijn omdat het IP adres bekend om spam te verzenden of om verschillende andere redenen. U kunt het IP-adres van een gebruiker te bepalen in PHP en vergelijk het met een IP Blacklist om te beslissen of de gebruiker toestaan ​​om de toepassing uit te voeren.

instructies

1 Maak een array om de IP zwarte lijst op te slaan en bevolken de array met IP-adressen die geen toegang hebben tot de toepassing. Bijvoorbeeld, type:

<? Php

$ Blacklist = array ( "192.168.32.5", "10.16.2.12", "172.16.85.1");

2 Get IP-adres van de gebruiker met behulp van de ingebouwde array $ _SERVER dit systeem informatie bevat. Bijvoorbeeld, type:

$ User_ip = $ _SERVER [ "REMOTE_ADDR"];

3 Gebruik de "array_search" functie voor het opzoeken van het IP-adres van de gebruiker in de IP-blacklist. Bijvoorbeeld, type:

$ Found = array_search ($ user_ip, $ zwarte lijst);

4 De toepassing beëindigen als het IP-adres van de gebruiker is te vinden in de zwarte lijst. Bijvoorbeeld, type:

if (! $ gevonden == false) sterven (.. "IP-adres" $ user_ip "zwarte lijst");

?>

Hints

  • U moet gebruiken! "==" Of "===" bij het vergelijken van de return waarde van array_search op "false" omdat een geldige reeks positie kan evalueren om "false" bij het gebruik van "! =" Of "==."