Hoe kan ik een sjabloon voor CMSimple?

Hoe kan ik een sjabloon voor CMSimple?


CMSimple is een lichtgewicht en eenvoudig content management systeem dat zeer weinig schijfruimte (ongeveer 100 kilobytes) en geen database-setup vereist. Een gratis versie beschikbaar is, onder een GPL-licentie, voor gebruik op een site die is niet-commercieel. Betaald commerciƫle licenties zijn ook beschikbaar. Sjabloon creatie voor sites gebouwd in CMSimple is gemakkelijk voor webdesigners die al een gedegen kennis van HTML en CSS. Het ontbreken van een gebruikersinterface maakt CMSimple een moeilijke systeem te gebruiken voor meer beginnende ontwerpers.

instructies

1 Maak een basis template lay-out in een teksteditor en sla het op als "template.htm." Er zijn een handvol van de verplichte variabelen te plaatsen in PHP noemt zoals "<? Php echo voorbeeld ();?>. ' De variabelen die moeten worden gebruikt in plaats van "voorbeeld ()" zijn: "head ()", "onload ()", "TOC ()", "editmenu ()" en "content ()". Zie de standaard sjabloon in de CMSimple template-bestand voor het monster plaatsing.

2 Maak een CSS-bestand om het ontwerp elementen van uw template te controleren en opslaan als 'stylesheet.css. "

3 Plaats geen beeldbestanden gebruikt in uw template in een map met de naam "beelden."

4 Place "template.htm", "stylesheet.css" en de "images" map in een map met de naam die u kiest voor uw template. Template namen moeten alle kleine letters te gebruiken zonder leestekens of spaties.

5 Upload de map sjabloon met de volledige inhoud van uw site, het plaatsen van het binnen directory's CMSimple "templates".

6 Open het bestand "config.php" in "CMSimple" directory CMSimple's.

7 Vervang "default" met de naam van de map van uw sjabloon op de lijn die zegt "$ cf [ 'website'] [ 'template'] =" default "en vervolgens opslaan.

Hints

  • Uw sjabloon moeten de woorden "Powered by CMSimple" met een link naar de CMSimple website ergens op de pagina op te nemen, tenzij u een bedrijf licentie hebt gekocht.