De voordelen van een Relational Database Management System

De voordelen van een Relational Database Management System


Een Relational Database Management System (RDBMS) is een software systeem dat de toegang tot een relationele database biedt. Het softwaresysteem is een verzameling software applicaties die kunnen worden gebruikt voor het maken, onderhouden, beheren en gebruik de database. A "relationele database" is een database gestructureerd op de "relationeel" model. Gegevens worden opgeslagen in een tabel formaat, georganiseerd in rijen en kolommen met een record per rij.

Data structuur

De vorm van een tabel is eenvoudig en gemakkelijk voor database-gebruikers te begrijpen en te gebruiken. RDBMSs bieden toegang tot de gegevens met behulp van een natuurlijke structuur en organisatie van de gegevens. Database queries kan een kolom zoeken naar overeenkomende vermeldingen.

Multi-User Access

RDBMSs kunnen meerdere database-gebruikers gelijktijdig toegang tot een database. Built-in vergrendeling en transacties functionaliteit kunnen gebruikers toegang tot de gegevens als het wordt veranderd, voorkomt botsingen tussen twee gebruikers bijwerken van de data, en houdt de gebruikers toegang krijgen tot gedeeltelijk bijgewerkt verslagen.

privileges

Autorisatie en voorrecht controle functies in een RDBMS kan de database administrator om de toegang tot geautoriseerde gebruikers te beperken, en privileges toe te kennen aan individuele gebruikers op basis van de aard van de database taken die ze moeten uitvoeren. Machtiging kan worden gedefinieerd op basis van de remote client IP-adres in combinatie met autorisatie van gebruikers, het beperken van de toegang tot specifieke externe computersystemen.

Netwerktoegang

RDBMSs toegang tot de database te voorzien door middel van een server daemon, een gespecialiseerde software-programma dat luistert naar verzoeken op een netwerk, en maakt het mogelijk de database clients om verbinding te maken en gebruik maken van de database. Gebruikers hoeven niet in staat zijn om in te loggen om de fysieke computer systeem om de database te gebruiken, waardoor het gemak voor de gebruiker en een laag van beveiliging van de database. toegang tot het netwerk kunnen ontwikkelaars desktop tools en Web applicaties om te communiceren met databases op te bouwen.

Snelheid

De relationele database model is de snelste datastructuur. RDBMS voordelen, zoals eenvoud, maken de lagere snelheid een fair trade-off. Optimalisaties ingebouwd in een RDBMS, en het ontwerp van de databases, prestaties te verbeteren, waardoor RDBMSs meer dan snel genoeg uit te voeren voor de meeste toepassingen en data sets. Verbeteringen in de technologie, het verhogen van de processor snelheden en het verminderen van het geheugen en de opslagkosten laat systeembeheerders om ongelooflijk snel systemen die elke database performance tekortkomingen kan overwinnen bouwen.

Onderhoud

RDBMSs functie onderhoudsprogramma's die database administrators te voorzien van tools waarmee u gemakkelijk bij te houden, test-, reparatie- en back-up van de databases gehuisvest in het systeem. Veel van de functies kunnen worden geautomatiseerd met behulp van de ingebouwde automatisering in de RDBMS of automation tools beschikbaar op het besturingssysteem.

Taal

RDBMSs ondersteunen een generieke taal genaamd "Structured Query Language" (SQL). De SQL syntax is eenvoudig, en de taal maakt gebruik van standaard Engels taal zoekwoorden en frasering, waardoor het vrij intuïtief en gemakkelijk te leren. Veel RDBMSs add non-SQL, database-specifieke zoekwoorden, functies en functies om de SQL-taal.