Inleiding tot 3D Studio Max

Inleiding tot 3D Studio Max


3D Studio Max, nu ingekort tot 3ds Max, is een computer graphics programma voor het modelleren en animeren van driedimensionale objecten, geproduceerd door Autodesk. Het wordt gebruikt in verschillende branches, van films en video game-ontwikkeling aan architectuur en civiele techniek.

Kenmerken

3D Studio Max creƫert en animeert aangepaste 3D-objecten. Het bevat functies voor het ontwerpen van modellen vanuit het niets, het toevoegen van schaduw, texturen en effecten om afgewerkte modellen, en animeren en waardoor ze voor de productie.

versies

3D Studio Max is verkrijgbaar in twee versies, 3ds Max en 3ds Max Design. De tweede versie heeft functies meer naar minder technisch ingestelde gebruikers, zoals ingenieurs en architecten gericht die wensen om de software te gebruiken in de eerste plaats voor het visualiseren van drie dimensionale ruimten.

eisen

De nieuwste versie van de software vereist Windows XP of nieuwer en draait op systemen met een 1,4 GHz processor, 2 GB RAM en 3 GB harde schijf ruimte. Het vereist ook een grafische kaart met minimaal 256 MB videogeheugen.