Hoe te verbinden twee laptops Samen met een Crossover Cable

Hoe te verbinden twee laptops Samen met een Crossover Cable


Als u een thuisnetwerk kunt u meerdere computers en bronnen delen te verbinden. Echter, als je twee laptops en u geen toegang tot een netwerk hebben, maar willen een tijdelijk netwerk tussen de twee computers te maken, het kan eenvoudig worden gedaan met een crossover-kabel. Een crossover-kabel is gewoon een aangepaste netwerkkabel.

instructies

1 Koop een crossover-kabel. U zult waarschijnlijk alleen maar ze vinden op een computer op te slaan. Ze zien er net als netwerk kabels, maar zijn meestal geel. Zorg ervoor dat het etiket zegt crossover of cross-kabel.

2 Lees de gebruiksaanwijzing voor de netwerkkaarten van elke computer. Enkele nieuwe netwerkkaarten automatisch detecteren van een dwarsverbinding en een crossover-kabel is niet nodig.

3 Zorg ervoor dat de laptops uit zijn. Sluit de crossover-kabel aan op de netwerkkaart van elke computer. Schakel de computers op.

4 Configureer elke computer te zijn in dezelfde werkgroep. Ga naar het Configuratiescherm en zoek naar de instelling "Computer Name". In Windows XP is dit onder de optie "Systeem". Onder werkgroep zal er een knop om "Change" werkgroepen zijn.

5 Stel de harde schijf op elke computer voor het delen. Klik met de rechtermuisknop op het station in de Verkenner en kies het tabblad "Delen". Klik op het vakje om het delen op die schijf in te schakelen. Doe dit op elke computer.

6 Ga onder Network Places op zoek naar de andere computers bestanden. Het kan enkele minuten of langer duren voordat de computers om daadwerkelijk elkaar te zien.