Hoe vindt u verborgen spyware op een computer

Hoe vindt u verborgen spyware op een computer


Spyware is een vorm van malware die uw computer binnenkomt en verzamelt stukjes informatie over u zonder uw medeweten of toestemming. Het wordt meestal verborgen in uw computer en op de achtergrond draaien. U vindt het misschien moeilijk om handmatig te zoeken naar verborgen spyware. Echter, kunt u een anti-spyware programma te gebruiken om te vinden en te verwijderen van dit soort malware van uw computer. Het is de makkelijkste en meest effectieve manier om deze taak uit te voeren.

instructies

1 Start de computer opnieuw in de veilige modus. Tik op de toets "F8" herhaaldelijk tijdens het opstarten om de lancering "Boot Menu." Gebruik de pijltoetsen om te kiezen "Veilige modus." Druk op de toets "Enter".

2 Installeer een anti-spyware programma. Programma's als "Ad-Aware SE", "Malwarebytes" en "Spybot Search & Destroy" bieden gratis downloads voor persoonlijk en thuisgebruik. Zie Bronnen voor links naar een selectie te maken en download het programma op basis van uw voorkeuren. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand en volg de begeleide aanwijzingen op het scherm om de installatie te voltooien.

3 Start de anti-spyware programma. Zorg ervoor dat uw programma up-to-date. Klik op het tabblad "Help" om te controleren of er nieuwe updates.

4 Voer een volledige scan van uw computer. Geduldig wachten, omdat dit proces een lange tijd kan duren, afhankelijk van de grootte van de harde schijf. Geef je mening over de scan rapport te weten te komen over alle verborgen spyware op uw computer. Volg op het on-screen geleide instructies om deze spyware programma's te verwijderen. Sommige anti-spyware programma's zullen dit automatisch.

5 Herhaal deze stap ten minste twee tot drie keer per week om uw computer te beveiligen tegen toekomstige spyware-infecties.