Veel voorkomende problemen met een HP Scanjet G4050

De HP Scanjet G4050 is een apparaat dat u gebruikt om documenten en foto's te kopiëren naar de harde schijf van uw computer. Zodra u de documenten en foto's op uw harde schijf, kunt u met hen werken, voeg ze toe aan e-mails of uploaden naar het internet. De Scanjet G4050 heeft voorkomende problemen die kunnen optreden wanneer u het apparaat gebruiken. Je hebt een pictogram van het oplossen van problemen op het bureaublad van de computer het apparaat verbinding maakt met die u helpt problemen met het apparaat te bepalen.

Scanner niet gevonden

Eenmaal van de meest voorkomende problemen is dat de computer de Scanjet G4050 niet kunt vinden wanneer u het apparaat initialiseren. U klikt op het icoon scannen en ontvang een foutcode die leest "Scanner niet gevonden." Dit betekent dat de computer niet meer de scanner kan lezen. Verwijder de kabels die de scanner aan te sluiten op de computer, start de computer opnieuw en sluit de scanner aan op de computer nadat de computer opstart volledig.

niet scannen

Een ander veel voorkomend probleem is dat de computer niet de documenten of foto's die je plaatst in de scanner doet scannen. Zet de scanner gedurende 60 seconden en zet de scanner weer aan om te zien of uw computer kan de scanner in te schakelen. Als dit niet werkt, kunt u een software conflict met de computer systeem dat dit probleem veroorzaakt hebben. Verwijder de originele Scanjet G4050 software, herstart de computer en de G4050 software opnieuw te installeren met behulp van de installatie-cd die bij de Scanjet G4050 kwam.

Scant niet onmiddellijk

Als u nog niet gebruik gemaakt van de Scanjet G4050 voor enige tijd, vindt u een korte vertraging merken voordat het apparaat begint te scannen. De Scanjet G4050 nodig om op te warmen en te gaan door middel van een reeks van start-up procedures voor het scannen. U kunt klikken op het pictogram van HP Solution Center op uw computer en maak elke gewenste aanpassingen aan de warming-up procedure instellingen.

Scanner gaat niet aan

U kunt op het paneel scanner knop aan de voorzijde, maar de HP Scanjet G4050 gaat niet aan. Dit kan een gemeenschappelijk probleem als iedere stroomuitval kan de scanner de prestaties beïnvloeden. Controleer de verbinding tussen het apparaat netsnoer en het stopcontact. Als dit het probleem niet oplost, sluit het netsnoer aan op een stopcontact u weet heeft macht.

fuzzy Afbeelding

U kunt een gescand document of beeld dat uit fuzzy op het scherm na het scannen hebben. De Scanjet G4050 heeft een glazen scannen plaat en een deksel. U moet uw document of de afbeelding gezicht neer te zetten op de glasplaat en sluit het deksel voor een goede scanner. Als u het deksel gedeeltelijk open te laten, want daardoor kan de gescande afbeelding naar fuzzy kijken. Als het deksel gedeeltelijk open is, wordt het document of de afbeelding niet volledig de glazen scannen plaat te raken. Verplaats het document of de afbeelding om ervoor te zorgen dat het materiaal u scant volledig raakt de glasplaat scannen plaat en dat u het deksel volledig gesloten. Een andere veel voorkomende oorzaak van vage beelden is dat het glas scannen plaat is vies en moet worden gereinigd.