Wat is een BxH voorvoegsel op YouTube?

Wat is een BxH voorvoegsel op YouTube?


YouTube, eigendom van Google, is een populaire video-sharing en inbedding website met de mogelijkheid om video's te uploaden ook. Er zijn specificaties voor video-formaten op YouTube voor weergave in standaard of high-definition-formaat. Videoformaat zijn ook beperkt tot 20 GB voor het uploaden. Het voorvoegsel "BxH" die kunnen worden weergegeven in een video URL staat voor "width door de hoogte."

pixel Dimensions

Het voorvoegsel "BxH" van toepassing op alle YouTube-video, ongeacht de upload fysieke afmetingen of haar verschijning op de YouTube-website. Ongeacht de grootte van de upload, YouTube past zich automatisch aan de website scherm te passen. Pixel afmetingen worden bepaald door hoeveel pixels zijn opgenomen in de schermresolutie. YouTube adviseert een schermresolutie van ten minste 640 pixels breed en 480 pixels hoog. Dit is kleiner dan de YouTube-website full-screen video's.

Breedbeeldformaat

In november 2008, YouTube veranderde haar video aspect ratio van 4: 3-verhouding naar 16: 9-verhouding. Alle oud-video's in de 4: 3-formaat worden nu gepresenteerd in de pillarbox formaat. Het 16: 9-verhouding is een breedbeeld formaat, die rechtstreeks van invloed op het voorvoegsel "BxH", omdat zowel de breedte en hoogte metingen te veranderen van het voormalige aspect ratio. De nieuwe 16: 9-verhouding is ook de beeldverhouding voorkeur voor HD-video bekijken. De HD-resolutie is 1280 x 720 pixels.

Inbedding van video's

Een social networking aspect van YouTube is de mogelijkheid om een ​​video rechtstreeks vanaf de video pagina te delen. Aandelenopties worden gekozen en vervolgens de video HTML-code kan worden ingesloten op een website. Er zijn vier maten beschikbaar voor het inbedden: 560 met 340, 640 bij 385, 853 bij 505 en 1280 745. Voor elke maat, zal de "BxH" breedte en hoogte prefix nummers veranderen.

Het uploaden van video

YouTube heeft de video uploader veranderd in een "drag and drop" stijl, in plaats van de voormalige "klikken en upload" stijl. Om de belasting te beperken, zoals het uploaden van HD-video's te verhogen, moet de YouTube-account worden geverifieerd. HD-video's hebben een prefix grotere "BxH", grotere breedte en hoogte afmetingen, en meer duidelijk resoluties, zodat YouTube-gebruikers worden beperkt tot hoeveel kan worden geüpload naar het account.