Hoe maak je een IBM ThinkPad R40 booten vanaf een cd

Hoe maak je een IBM ThinkPad R40 booten vanaf een cd


Net als andere laptops en computers, kunt u uw IBM ThinkPad R40 worden gestart met een opstartbare cd. IBM ThinkPads komen zelfs met een hulpprogramma voor het starten van de laptop in het geval van een systeemcrash, een fout bij het opstarten of een ander probleem dat de laptop niet kunt opstarten naar behoren. Het nut, een herstel-cd, kunt u uw IBM ThinkPad R40 opstarten en zet de laptop in een reparatie-modus, zodat u het probleem kunt oplossen. U kunt ook een bootable CD die u hebt gemaakt in Windows om uw IBM ThinkPad starten.

instructies

Instellen van de CD-ROM drive als primaire Startup Device

1 Zet de computer aan als het uit is, of klik op "Start", "Computer uitschakelen", "Restart" om uw systeem opnieuw op te starten als het op.

2 Houd de "F1" toets op het toetsenbord van uw computer wanneer het opstartscherm IBM verschijnt. Laat de toets los zodra u de luidsprekers van uw laptop geluid hoort of wanneer het scherm begint te knipperen. De IBM BIOS Setup Utility wordt geopend.

3 Gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord om "Startup" van de belangrijkste BIOS menu te selecteren. Blader met de pijltjestoetsen naar "Boot." Selecteer "CD-ROM drive" van het opstartmenu.

4 Druk op de "F6" op uw toetsenbord om de "CD-ROM drive" selectie te verplaatsen naar de top van de lijst als de "Primary Startup" apparaat. Als u van plan bent over het opstarten van uw IBM ThinkPad R40 van de IBM ThinkPad herstel-cd, gaat u naar de sectie "Het opstarten van uw IBM ThinkPad R40". Als u van plan bent over het gebruik van een andere bootable CD, ga dan naar stap 5.

5 Plaats de opstartbare cd in uw ThinkPad CD-ROM drive. Druk op "F10" om op te slaan en sluit het programma IBM BIOS Setup programma. "Ja" wanneer u wordt gevraagd met de "Setup Confirmation" dialoogvenster. Druk op "Enter" om uw IBM ThinkPad R40 starten vanaf de opstartbare cd.

Opstarten van uw IBM Thinkpad R40

6 Plaats de IBM ThinkPad herstel-cd in de cd-rom-drive. Druk op "F10" om op te slaan en sluit het programma IBM BIOS Setup programma.

7 "Ja" wanneer u wordt gevraagd met de "Setup Confirmation" dialoogvenster. Druk op "Enter" om uw IBM ThinkPad opstarten vanaf de herstel-cd.

8 Druk op de "CTRL", "ALT" en "Delete" op het toetsenbord van uw laptop als uw IBM niet opstarten vanaf de herstel-cd. Volg de aanwijzingen op het scherm om het herstelproces te voltooien. U wordt gevraagd wanneer het proces wordt gedaan en wanneer u de cd uit uw IBM ThinkPad R40 laptop kunt verwijderen.