Wat zijn de verschillende soorten van optische drives?

Wat zijn de verschillende soorten van optische drives?


Optische drives zijn op disk gebaseerde drives in veel apparaten, zoals computers, film-spelers en audiosystemen. Optische schijven werden geïntroduceerd op de consumentenmarkt in de jaren 1980 en snel ontwikkeld om meer capaciteit op te slaan en sneller te vergemakkelijken lezen en schrijven tijden. Volgens Optic Set, optische drives schijnen een gerichte laserlicht op de schijf. De bundel wordt vervolgens verspreid, gereflecteerd en opgeslagen in een fotodiode array. De aandrijving maakt gebruik van deze array te analyseren, te lezen en, met sommige soorten aandrijving, schrijf deze gegevens in schijven zoals muziek, foto's en video's.

CD-ROM

Compact Disk Read Only Memory drives waren een van de eerste disk-based drives voor de moderne personal computers. CD-ROM drives bevolken schijven met de gegevens met behulp van ISO 9660, de Compact Disk Filing System. Dit tekent de structuur van het opslaan en lezen van bestanden vanaf een compact disk, met inbegrip van het geheugen om afzonderlijk voor gegevens en voor het systeem is opgestart worden toegewezen. Moderne CD-ROM drives kunnen leessnelheden van 60 omwentelingen per seconde (60x) te bereiken; Echter, de meeste CD-ROM-stations in computers draaien op een lagere snelheid om de stabiliteit te verbeteren en de geluidsoverlast te verminderen en zal alleen maar versnellen voor een grotere gegevensbestanden en als de aandrijving ontmoetingen leesfouten.

DVD-ROM

Digital Versatile Disk Read Only Memory schijven zijn de directe evolutie van CD-ROM drives. DVDs hadden grotere capaciteit en prestaties dan hun tegenhangers CD met behoud van dezelfde afmetingen. Het DVD Forum is de organisatie die de ontwikkeling van dvd's overziet. De organisatie stelt verschillende normen voor de constructie en functionaliteit van dvd's. Hij publiceert regelmatig dvd boeken die worden vrijgegeven voor het publiek; Bepaalde DVD specificaties zijn nog niet publiek beschikbaar en moeten over een licentie van het forum voor een nominale vergoeding.

Blu-ray

Met ingang van 2011, Blu-ray-drives zijn de nieuwste optische stations beschikbaar zijn in de commerciële markt. Sony was een van de oprichters voorstanders van de ontwikkeling van Blu-ray-technologie tijdens de vroege jaren 2000. Blu-ray drives zijn meestal gereserveerd voor apparaten met high-definition weergavemogelijkheden, met inbegrip van high-end computers en de PlayStation 3 video game console. Blu-ray schijven en schijven kunnen zeer grote hoeveelheden gegevens te verwerken: dubbelzijdig blu-ray schijven meer dan 50 gigabytes aan gegevens bevatten. Blu-ray-schijven zijn ook verkrijgbaar in mini-schijven (4 cm kleiner in omvang dan de standaard Blu-ray-schijven), maar kunnen kleinere hoeveelheden gegevens te verwerken.

RW Drives

Cd-roms, dvd-roms en Blu-ray-schijven worden geleverd in rewritable types rijden. RW-stations hebben alle functionaliteit van hun read-only tegenhangers, maar kan ook gegevens op de schijf te schrijven. Schrijf snelheden zijn meestal langzamer dan leessnelheden tot stabiliteit te handhaven; schrijf processen zijn zeer gevoelig voor schokken en kan corrupt de schijf niet meer te repareren toen gedwongen onderbroken. Terwijl RW drives meerdere keren schrijven schrijfbare schijven komen eenmalig schrijven (R) en meerdere in de tijd write (RW) wijzigingen.