Windows XP Zal een cd of dvd niet herkennen in een Drive

Windows XP Zal een cd of dvd niet herkennen in een Drive


XP kan niet aan een cd of dvd in de optische-schijfeenheid herkennen als de disk is bekrast of vuil is, of als er een probleem met uw hardware of besturingssysteem. U kunt meestal vaststellen het probleem met basiscontroles of het gebruik van een gratis Microsoft tool.

controles

De optische cd / dvd-station in uw computer maakt gebruik van een laser om de informatie die is opgeslagen op CD / DVD-schijven te lezen. Als uw schijf is stoffig of beschadigd is, kan het voorkomen dat de schijf van de toegang tot de gegevens. Als uw schijf niet wordt herkend, verwijderen uit de drive en het uitvoeren van een visuele controle om te zorgen dat er geen zichtbare schade. U moet ook controleren het station zelf om ervoor te zorgen het is schoon.

Probleemoplossen

Als u toegang tot een tweede computer hebt, probeer dezelfde cd of dvd in die machine. Als de schijf werkt in de tweede computer, duidt dit op een probleem met de aandrijving of XP besturingssysteem op de oorspronkelijke computer.

Op dezelfde manier, probeer dan een andere schijf in de eerste computer. Wanneer die CD werkt zonder problemen, is er waarschijnlijk een probleem is met de specifieke CD of DVD.

Kwestie

Microsoft wijst op een probleem dat kan optreden op Windows-computers en wordt voorkomen dat de optische-schijfeenheid van wordt herkend. Microsoft biedt gedetailleerde online instructies om het probleem op te lossen. Deze instructies omvatten de toegang tot het Windows-register en kan problemen veroorzaken als je ze niet goed uit te voeren. U kunt ervoor kiezen om de hulp van een computer technicus zoeken of proberen om Microsoft's "Fix it" utility, die kan worden gedownload van de website van Microsoft is te gebruiken.

Nut

De gratis "Fix it" utility, compatibel met Windows XP, diagnosticeert hardware en het besturingssysteem problemen die uw optische drive. Als uw basiscontroles het probleem niet oplossen, downloaden en uitvoeren van dit programma. Het kan in staat zijn om het probleem op te lossen.