Over de Mac Mini AirPort-kaart

De Mac mini was één van een aantal van de innovatieve producten vervaardigd door Apple in het eerste decennium van de 21e eeuw. Het werd op de markt gebracht met het doel van het toestaan ​​van gebruikers om te zetten - gemakkelijk en goedkoop - van Windows naar de Mac-platform door het aanbieden van een lage prijs en een kleine innovatieve CPU. Belangrijker nog, heeft de aankoop van een Mac mini niet voorzien van een toetsenbord, muis of display. Apple's redenering is dat pc-gebruikers hun huidige randapparatuur kunnen gebruiken op de mini, geld te besparen op de aankoop van deze items. Hoewel een ingebouwde AirPort (merk van draadloze producten van Apple) werd alleen aangeboden als optie op de eerste modellen, het een standaard 1 jaar later.

Geschiedenis

Over de Mac Mini AirPort-kaart


De Mac mini werd geïntroduceerd in 2005, en de vroege modellen gekenmerkt door een 1,25 GHz PowerPC G4-processor, een 40 GB harde schijf en slechts 256 MB RAM-geheugen. De optie voor draadloze mogelijkheden was geen probleem, omdat de draadloze kaarten waren nog steeds verbannen naar laptop computers. De meeste desktop modellen niet worden standaard geleverd met hen. Echter, zodra de voordelen van draadloze vs. bekabelde netwerken werden ontdekt (lagere initiële setup kosten, gemakkelijker toegang en onderhoud, flexibele werkomgevingen), desktop computers begonnen met inbegrip van draadloze mogelijkheden als een standaard functie.

types

Over de Mac Mini AirPort-kaart


De Mac mini maakt gebruik van een tweede generatie Apple AirPort-kaart, de AirPort Extreme-kaart, dat is hetzelfde model, dat een optie voor Apple's MacBook laptops was. Deze versie van de AirPort-kaart vervangen door de oorspronkelijke AirPort-kaart, die veel langer was en was gestaakt tegen die tijd. Deze kaarten zijn 802.11b / g-compatibel, en werkte samen met zowel Apple als van derden draadloze routers. Hoewel er een aantal wijzigingen in de kaarten zelf zijn geweest, hebben de footprint en configuratie hetzelfde door elke versie verandering bleef, zodat elk model van het AirPort Extreme-kaart is compatibel met de mini.

effecten

Over de Mac Mini AirPort-kaart


Hoewel de mini ontving grote publiciteit toen hij debuteerde, een vroeg kritiek was dat de interne AirPort-kaart of andere manier werd afgeschermd door een van de inwendige onderdelen van de computer of van de behuizing en minder bars op het pictogram AirPort dan de andere modellen van Macs geregistreerd, ondanks waarbij in de nabijheid van de router. Na de moeilijke upgrade proces, dit was de grootste klacht dat Apple ontving over de mini.

overwegingen

Over de Mac Mini AirPort-kaart


Zoals het geval was met een aantal andere innovatieve producten van Apple was (namelijk de eerste twee versies van de iMac, de doorschijnende, kleurrijke originele iMac en de witte flat screen model), gebruikers die nodig is om hun Macs te upgraden vond het een moeilijk proces. Bijzonder kwetsbaar voor dit was de mini, als het openen van het aan het RAM-geheugen, harde schijf upgraden of voeg een AirPort kaart was een lastige streven, en de computer is gevoelig voor schade als je niet voorzichtig waren (of zelfs als je heel voorzichtig).

expert Insight

Over de Mac Mini AirPort-kaart


De nieuwigheid van de mini (hoewel nog steeds momenteel worden aangeboden als medio 2009) werd overschaduwd door krachtigere modellen (namelijk de derde generatie iMac), computers dat de verschillende voordeel van de mogelijkheid moeten eenvoudig worden opgewaardeerd en waarvan de draadloze mogelijkheden zijn niet aangetast door een fout in het ontwerp van de CPU. Echter, in tegenstelling voorouder van de mini's, de Mac Cube, de mini heeft de reputatie als een werkpaard computer, en is nog steeds op grote schaal gebruikt, zowel thuis als op kantoor omgevingen.