Hoe maak je een spel met Adobe Flash maken

Hoe maak je een spel met Adobe Flash maken


Adobe Flash kan worden gebruikt om actievolle games te maken. U kunt Flash games met raad stukken die rijden of lopen over de hele linie te maken. U kunt ook geanimeerde games die je in de haan put van de nieuwste jets of op de space shuttle zal zetten. Om een ​​spel in Flash te maken, moet je selecteerbare controle objecten te maken. Deze objecten, indien geselecteerd met de muis, beweeg speelstukken op verschillende manieren. Ze ook opnieuw het spel, save het spel, of herlaad een saved game.

instructies

1 Plannen van het spel. Beslis over de regels, wat voor soort board je gaat gebruiken, indien van toepassing, hoe lang zal het spel afgelopen, hoeveel het spel in een keer, als spelgegevens worden opgeslagen, kunnen spelen en de totale stroom van het spel. Houd in gedachten als u van plan bent uit je spel, hoe je het spel in Flash zullen uitvoeren met behulp van ActionScript-code, knoppen en tekengereedschappen.

2 Tekenen en animeren je spel objecten. Trekken elk object te gebruiken in het spel met de Flash-tekengereedschappen. Sla elk object dat u tekent in de Flash-bibliotheek. Beslis over welke objecten zullen worden geanimeerd en welke statisch zal zijn (ooit zal niet bewegen). Maak vervolgens individuele animaties voor elk van de bewegende objecten en deze opslaan in uw Flash-bibliotheek.

3 Creëer je eigen spel object lagen. Op de tijdslijn, creëren een laag voor elk object in het spel. Vanuit de Flash-bibliotheek, plaatst u elk object dat u in stap één op het podium gemaakt. Zorgen dat elk object wordt op de laag die is gemaakt voor.

4 Maak een spel bedieningspaneel. Maak een nieuwe laag en noem maar op "controles." Aan de controles laag, maak er een bedieningsknop voor elke beweegbare speelstuk in het spel. Plaats de knoppen op de trap zo kiest dat zij het zicht op het spel belemmeren. Beschouw de vorm en de kleur van de knoppen in de kleursoort schema van het spel.

5 Schrijf ActionScript-code voor elke knop, zodat elke bedieningsknop van de beweging van een spel object zal besturen. Als er vijf spel objecten in het spel, zullen er vijf bedieningsknoppen. Code één knop, zodat het spel stuk zij controleert zal bewegen wanneer de muis wordt ingedrukt. Code de volgende knop, zodat het spel stuk zij controleert zal rechts te bewegen wanneer de pijl toets wordt ingedrukt. Ga door totdat u alle knoppen hebben de code van alle bewegende objecten.

6 Maak een knop die de speler kan gebruiken om het spel op te slaan, zodat het later kan worden voortgezet. Ook een knop die de speler kan gebruiken om een ​​saved game te halen. Gebruik Flash gedeelde object commando's om de code voor deze knoppen te schrijven. Ook maken en coderen een knop die het spel zal resetten.