Hoe om op afstand toegang Mijn Linux computer

Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot uw Linux-computer op afstand. Secure Shell (SSH) biedt toegang tot een op tekst gebaseerde terminal venster. Virtual Network Computing (VNC) krijgt u toegang tot de grafische desktop. De OpenSSH en VNC-software is beschikbaar via de meeste Linux-software repositories.

instructies

SSH

1 Open een terminal-venster.

2 Installeer de OpenSSH-server en client-software. Als u gebruik maakt van Ubuntu, typ het commando "sudo apt-get install openssh-server openssh-client". Als u gebruik maakt van Fedora of CentOS, typ het commando "yum install openssh-server openssh-client". De SSH server klaar zodra deze is geïnstalleerd worden gebruikt.

3 Typ de opdracht "ssh gebruikersnaam @ IP_address" op een andere computer toegang tot een terminal venster op uw computer. Vervang "gebruikersnaam" met uw gebruikersnaam. Vervang "IP_address" met het IP-adres van uw computer.

VNC

4 Download en installeer de VNC-server software. Als u gebruik maakt van Fedora of CentOS, typ het commando "yum install vnc-server". Als u gebruik maakt van Ubuntu, typ het commando "sudo apt-get install vnc4server".

5 Typ het commando "vncpasswd" om een ​​wachtwoord in te stellen voor de VNC server.

6 Bewerk het bestand "~ / .vnc / xstartup" en uncomment de volgende twee regels:

unset SESSION_MANAGER

exec / etc / X11 / xinit / xinitrc

7 Typ het commando "vncserver beginnen" om de VNC server starten.

8 Typ "IP_Address: 1" in de VNC viewer op een andere computer om toegang te krijgen tot het bureaublad van uw computer. Vervang "IP_address" met het IP-adres van uw computer.