Hoe maak je een Play in een tekstverwerker Schrijf

Een toneelstuk of toneelstuk, is het formaat waarin verhalen zijn geschreven voor het podium. Net als een scenario, het toneelstuk heeft specifieke opmaak elementen die moeten worden toegepast. Het opzetten van deze formatteren elementen in een tekstverwerker kan verwarrend en tijdrovend zijn. Gelukkig zijn er opties beschikbaar, dat maakt het makkelijker voor u om uw tekstverwerker gebruiken om toneelstukken te schrijven.

instructies

1 Kies een stageplay sjabloon voor uw tekstverwerker. Voor Word, er is Toneelschrijver. De Toneelschrijver template is niet gratis, maar er is een maand volledig functionele proefversie beschikbaar. Screenwright is een gratis spel template voor OpenOffice, verkrijgbaar bij de OpenOffice website. Beide sjablonen toneelstukken automatisch in uw tekstverwerker opmaken als je schrijft.

2 Download en installeer een toneelstuk template in uw tekstverwerker. Op het menu "Bestand", selecteer "Nieuw" en kies je spel template. In Toneelschrijver, een dialoogvenster verschijnt. Geef de naam van je spel, een naamregel, uw naam en uw contactgegevens. Dit stelt uw titelpagina. Druk op "OK" en je bent klaar om te beginnen met schrijven.

3 Schrijf je spelen als je iets anders in een tekstverwerker zou schrijven. Maak je geen zorgen over de opmaak. Druk op de "TAB" toetsen "ENTER" om naar het volgende logische element van je spel. Diezelfde toetsen biedt u de mogelijkheid om door de andere elementen. U kunt een element handmatig wijzigen door de tekst die u wilt wijzigen te selecteren en naar de "Toneelschrijver" add-in menu.