Hoe te Awk gebruiken in Perl

Hoe te Awk gebruiken in Perl


Awk is een Unix nutsfunctie die u kunt gebruiken om gegevens voor het filteren en rapportage uit te pakken. Een awk commando kan direct worden opgeroepen vanaf de command line, een shell script of een Perl-script. Hoewel een awk script kan niet direct in een perl-script geschreven, kunt u het uit te voeren met behulp van een perl system call. Twee andere commando's, gapen en nawk, bieden alternatieven voor awk die kunnen worden aangeroepen vanuit perl op dezelfde manier.

instructies

1 Maak je perl-script met de tolk richtlijn lokaliseren perl op uw systeem. Dit is typisch "#! / Usr / bin / perl" of "#! / Usr / local / bin / perl," maar kan variƫren, afhankelijk van uw specifieke systeem parameters.

2 Maak een perl-systeem bellen met behulp van het systeem () functie:

system ( "awk '--Je awk script hier--' input_file.txt");

Het systeem functie vorken het awk proces. Uw perl script zal wachten op de awk commando om te voltooien voordat het blijft uitvoeren.

3 Escape karakters met behulp van een backslash in de awk script dat perl kan als perl opdrachten, zoals "$" en aanhalingstekens te interpreteren. Uw oproep kan er zo uitzien:

system ( "awk '{print \ $ 5, \" \ t \ ", \ $ 6}' input_file.txt");

Dit awk script zal de vijfde en zesde kolom van "input_file.txt" gescheiden door een tab te drukken.