Windows Media Player kan niet spelen deze DVD omdat Er is een probleem met Digital Copy Protection

Windows Media Player is een eigen applicatie onderhouden door Microsoft Corp. dat audio en video bestanden speelt. Af en toe de software wordt geleverd over een videoformaat dat het niet in staat is de opening. Op zulke momenten, zal de gebruiker krijgt een foutmelding. Deze foutmelding wordt algemene informatie over de fout te geven. Echter, in het geval van een foutmelding met betrekking tot Digital Copy Protection, zijn er specifieke stappen die genomen kunnen worden om het probleem op te lossen.

Wat Digital Copy Protection Is

Digital Copy Protection is een systeem dat de inhoud van dvd's beschermt tegen diefstal. Gewetenloze gebruikers zullen wel proberen om de DVD te kopiëren en vervolgens de inhoud te branden op andere schijven. Zij zouden dan proberen om zichzelf te verkopen of de schijf te verdelen. Digital Copy Protection beschermt de inhoud van een DVD door het versleutelen van de data en de eisen dat elke persoon of software programma probeert toegang te krijgen heeft het de juiste sleutel. Dit zorgt ervoor dat alleen goedgekeurde media spelers in staat om de DVD af te spelen zal zijn.

video Codecs

Een video-codec is een klein programma dat wordt uitgevoerd in een mediaspeler. Dit programma de benodigde toetsen om verschillende soorten video codering decoderen. Zonder deze codec, een mediaspeler gewoon niet in staat zijn om vele soorten video-bestanden te openen. In feite is dit de bron van veel van de fouten mediaspelers, en specifiek de fout over digitale kopieerbeveiliging.

Microsoft's DVD Troubleshooter

Een goede plek om te beginnen bij een poging om Windows Media Player fouten te diagnosticeren is Microsoft's DVD Troubleshooter. Dit is een klein programma dat is geïntegreerd met zowel Windows XP, Vista en Windows 7. De probleemoplosser vindt u een overzicht van de symptomen te geven om uit te kiezen en zal dan stel fixes op basis van uw keuze. Om toegang te krijgen tot de probleemoplosser in Windows XP, klikt u op "Start" en vervolgens op "Help en ondersteuning." Wijs met de muiscursor naar "Kies een Help-onderwerp" en vervolgens op "Een probleem oplossen." Klik vervolgens op "Games, geluid en video problemen" en vervolgens op "DVD Troubleshooter." Om toegang te krijgen tot de probleemoplosser in Windows 7 of Vista, klikt u op "Start" en typ "Troubleshooter" in het zoekvak.

downloaden Codecs

Een situatie kan ontstaan ​​waarin Windows Media Player heeft niet de benodigde codec geïnstalleerd. In een dergelijk geval zal de mediaspeler een foutmelding geven als je probeert om de video af te spelen. Er zijn echter verschillende codecs op het Internet die de functionaliteit van de meeste mediaspelers kan uitstrekken. Deze codecs zijn vaak gratis, en een populair voorbeeld is de MPEG-2-codec. Echter, het is een goed idee om voorzichtig te zijn bij het installeren van bestanden vanaf elke bron. Altijd downloaden van betrouwbare bronnen.